Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/03/2016

Acord entre Neàpolis i l'oficina d'ACCIO de la Generalitat a Brussel·les

L'Agència Pública d'Innovació ha formalitzat aquest acord, fruit dels contactes realitzats durant el MWC, per fer possible el suport a les indústries creatives i l'arribada d'inversors de la UE

L'Agència Pública d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Neàpolis i l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya de la Generalitat ACCIO han formalitzat un acord de col·laboració per promoure dues línies estratègiques: el suport a les indústries creatives i i l'arribada d'inversions europees en l'àmbit de la salut i les dependències.

Dilluns al migdia la regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens i la directora de l'oficina d'ACCIO Brussel·les, Ana Coelho, van reunir-se per abordar les línies de treball a iniciar per tal que empreses vinculades al sector TICC (Tecnologies de la Informació, la Comunicació i la Creativitat) amb seu a Neàpolis o a la ciutat puguin accedir a línies de finançament europeu en el marc del programa Horitzó 2020. Per a la regidora d'Innovació, Ariadna Llorens, "la voluntat del Govern municipal és facilitar a qualsevol emprenedor, petita o gran empresa de la ciutat el suport i la col·laboració de la institució per fer viable la seva projecció i interancionalització". En aquest sentit, des de Neàpolis i en estreta col·laboració amb l' oficina d'ACCIO de la Generalitat a Europa es treballarà amb aquest objectiu però també "fent possible que Vilanova i la Geltrú esdevingui punt d'arribada d'inversors europeus en sectors vinculats a la salut, la gent gran i la dependència". Sectors tots ells, ha explicat la regidora Llorens, "en els quals la capital del Garraf pot ostentar un cert lideratge perquè compta ja amb elements que li són favorables" tal i com recull el Mapa de l'Emprenedoria de VNG amb la identificació dels sectors i àmbits professionals estratègics per a la ciutat i en els quals el sector TICC i el sector de la salut, l'esport i la nutrició ja disposen d'espais cowork.

L'acord amb l'oficina d'ACCIO Brussel·les ha esta el primer dels convenis formalitzats després de l'edició 2016 del Mobile World Congress on ja es va fer una primera trobada entre ambdues parts. Segons la regidora Ariadna Llorens però, "també preveiem poder establir aquests vincles de col·laboració amb les oficines d'ACCIO Generalitat a Xangai (Àsia) i Califòrnia (EUA)". Quant a l'oficina asiàtica s'està valorant la possibilitat, ha explicat la regidora d'Innovació, de participar al juny en la fira 'mobile' que es realitza en aquesta ciutat, mitjançant l'acompanyament d'emprenedors locals vinculats als videojocs. Mentre que amb l'oficina d'ACCIO a Califòrnia, segons Ariadna Llorens, "barallem la possibilitat de desenvolupar algun projecte del sector ferroviari en el qual com a ciutat també ocupem un espai de referència".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00