Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/10/2011

Les biblioteques municipals de VNG ja tenen a punt la programació d'activitats per al novembre

   Biblioteca Joan Oliva i Milà Biblioteca Joan Oliva i Milà

Presentacions de llibres, exposicions fotogràfiques, Hores del Conte, i la commemoració del Dia Universal de la Infància, entre les activitats més destacades

Les Biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú proposen un mes de novembre farcit d'activitats.

La primera de les propostes es farà el divendres 4 de novembre, a les 19h, a la biblioteca Armand Cardona Torrandell, on tindrà lloc la presentació del llibre Hachazo de metrónomo, del poeta Luís Vea García, a càrrec de l'escriptor Ruben García Cebollero. Es tracta d'un poemari sobre les ruptures que provoca el temps en les nostres vides.

El divendres 11 de novembre, a les 19h, hi haurà la presentació de la Guia de Colls de Catalunya, Andorra i Balears: 900 pujades en bicicleta de carretera, de Frederic Ràfols, a càrrec de Carles de Andrés, periodista i director del canal Teledeporte de RTVE. Aquesta guia pretén fer una descripció exhaustiva de les carreteres pavimentades i en pujada del país, n'expressa l'altitud, la llargada, el percentatge mitjà i màxim, el desnivell i el grau de dificultat.

Una novetat que ofereixen les Biblioteques, i que s'emmarca dins del Cicle de Visites Les biblioteques per dins, és l'oportunitat d'assistir a una visita guiada a les biblioteques, amb motiu del centenari de la mort de Joan Oliva i Milà, bibliotecari i impressor. Serà el dissabte 19 de novembre a la Joan Oliva, i el dissabte dia 26 de novembre a l'Armand Cardona Torrandell, ambdues a les 10.30h.

Pel que fa a les exposicions, la biblioteca Joan Oliva acollirà del 4 al 30 de novembre Connecta't al Fotoconcurs - Fotoreportatge, on s'hi mostraran les fotografies guanyadores de la III Beca Carnet Jove 2010 Connecta't al Fotoreportatge, convocada amb l'objectiu de fomentar l'accés dels joves al món professional del periodisme fotogràfic.

Per als més menuts, i també amb motiu del centenari de la mort del bibliotecari i impressor Joan Oliva i Milà, s'ha programant una Hora del Conte Especial, a càrrec de Mar Sánchez, que explicarà el conte Peixets que mengen llibres de Míriam Albà. Serà dissabte 12 de novembre a les 12h a la biblioteca Joan Oliva i divendres 18 de novembre a les 18h a l'Armand Cardona Torrandell. 
Peixets que mengen llibres
Dissabte dia 19 de novembre, a les 12h, en commemoració de la Festa dels Drets dels Infants i el Dia Universal de la Infància, es farà a la biblioteca Joan Oliva una Hora del Conte sobre els Drets dels Infants, organitzada pel Pla de Gent Gran, d'Infància i Adolescència.

I a les 17h. tindrà lloc un taller infantil per a nens i nenes de 3 a 5 anys El bolet del barrufet, per celebrar l'arribada de la tardor. El mateix dia a les 18.30h i adreçat a nens i nenes a partir de 6 anys, es farà el taller infantil L'arbre dels colors. 
El bolet del barrufet
Per ambdós tallers és imprescindible inscriure's a la biblioteca a partir del 3 de novembre ja que les places són limitades.
Per acabar el mes de novembre, la biblioteca Armand Cardona acollirà dissabte 26 de novembre, a les 12h, l'Hora del Conte El Rei cec, a càrrec de la Fundació Martí i Bonet Contra la Ceguera. El conte farà viatjar als assistents fins a l'Índia, per ensenyar que les coses importants a vegades no es poden veure amb la vista. Aquesta activitats s'emmarca dins el Cicle: Tardor de contes solidaris - És aquest el món que vols? Contes solidaris per viatjar a diferents països de la mà de les ONGD de Vilanova i la Geltrú, organitzat per la regidoria de Cooperació i Solidaritat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00