Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/07/2010

S'inaugura l'exposició 'Des de 1710, Diables de Vilanova i la Geltrú'

     L'exposició es pot veure del 17 de juliol al 5 de setembre L'exposició es pot veure del 17 de juliol al 5 de setembre

Paral·lelament a l'exposició, que es podrà veure a partir de divendres a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, s'ha organitzat el taller infantil 'Artistes diabòlics'.

Aquest dissabte, 17 de juliol, a partir de les set de la tarda, s'inaugura a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer l'exposició commemorativa dels 300 anys dels Diables de Vilanova i la Geltrú. Una exposició que s'emmarca dins els actes de celebració d'aquest important aniversari i dins els actes previs a la Festa Major.

L'exposició és una mostra històric – artística que recull el vestuari de la Colla al llarg de la seva història. El tret característic dels diferents vestits del Ball de Diables de Vilanova és haver estat creats i pintats per artistes vilanovins de renom. (Enric C. Ricart, Armand Cardona, Joaquim Budesca i Pep Duran.) Artistes que han fet que els seus element (vestits i estris) estiguin considerats i guardats com a veritables obres d'art.

L'exposició, que es podrà visitar fins el 5 de setembre, també recull els vestits de totes els colles de balls de diables de la ciutat: Ball de diables petits de l'Agrupació de Balls Populars (pintats per Salvador Massana, Francesca Calaf, Martí Valero), Ball de diables de la Collada-Sis Camins, Diablesses de la Geltrú, Tronats de Mar i Ball d'Enveja.

La mostra es complementa amb les primeres documentacions aparegudes l'any 1710 que hi ha a l'Arxiu Municipal i amb altre tipus de materials com esbossos, aquarel·les o fotografies.

Taller infantil

Paral·lelament a la inauguració de l'exposició, i emmarcat dins les activitats que el Museu Víctor Balaguer organitza durant l'estiu, s'ha organitzat el taller infantil Artistes diabòlics. És tracta d'un taller per donar a conèixer la història de la colla, en el que els nens i nenes hauran de muntar un retallable d'un dimoni pintar-li el vestit.

L'activitat es durà a terme de dimarts a divendres a les 10h, està adreçada al públic infantil entre 6 i 12 anys, i es gratuïta. Per realitzar-la és necessària reserva prèvia al telèfon del museu 93 815 42 02.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00