Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/03/2011

L'EFAV presenta diverses propostes de formació en manteniment d'aeronaus a l'Ajuntament de Lleida

     Un instant de la visita a les instal·lacions de l'EFAV

El regidor de Promoció Econòmica i Treball de l'Ajuntament de Lleida i el director de l'Institut Municipal d'Ocupació de Lleida van visitar les instal·lacions de l'EFAV

El segon tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Treball de l'Ajuntament de Lleida, Josep Presseguer, i el director de l'Institut Municipal d'Ocupació de Lleida, Rosendo Oliva, van visitar la setmana passada les instal·lacions de l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV).

L'objectiu de la visita, que va comptar amb la presència de la regidora d'Educació i Treball de l'Ajuntament de VNG, Míriam Espinàs, i del gerent de l'EFAV, Salvador Baig, era continuar treballant per establir una col·laboració mútua amb l'aeroport de Lleida-Alguaire en l'àmbit de la formació en manteniment d'aeronaus, helicòpters i aviònica.

En aquest sentit, l'escola vilanovina va presentar als representants lleidatans un total de quatre possibles propostes de col·laboració en aquesta formació bàsica. Aquestes propostes formatives se centren en:

- B1.1 'Aeronaus de motor de turbina' i B1.2 'Aeronaus de motor de pistó', dues formacions ja existents a l'escola vilanovina i aprovades per l'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA).
- A1 'Aeronaus de motor de turbina' i A2 'Aeronaus de motor de pistó'. Són dues formacions sol·licitades a Madrid (AESA) que encara no han estat autoritzades, tot i que la previsió és que l'escola pugui començar a impartir-les a partir del setembre de 2011. Aquestes formacions, inexistents a tot el territori català, tenen competències més baixes i són molt interessants per a totes aquelles persones que tenen dificultat en arribar a la B1.1 i B1.2. A més a més, les companyies també demanden aquest tipus de mecànics per qüestions relacionades amb el seu cost.
- B1.3 'Helicòpters amb motor de turbina'. És una especialitat inexistent a Catalunya, per la qual cosa les companyies d'helicòpters han de buscar certificadors fora del país.
- B2 'Aviònica'. També és una especialitat inexistent a Catalunya.

Presseguer va explicar que estudiarien aquestes propostes per veure quina és la que millor s'adequa al territori lleidatà i proximitats, fent referència a la part andorrana i a la necessitat de connexió amb el món de la neu. A més a més, el regidor de Promoció Econòmica i Treball del consistori lleidatà va remarcar la idoneïtat del moment per engegar aquest tipus de projectes degut a la recent creació de l'aeroport de Lleida-Alguaire, el primer gestionat per la Generalitat de Catalunya.

Segona trobada
Aquesta és la segona trobada d'enguany entre els representants d'ambdues institucions. La primera va tenir lloc el passat 2 de febrer, quan una delegació de l'EFAV es va entrevistar amb el director de l'aeroport lleidatà i, posteriorment, amb el regidor Presseguer. L'objectiu principal d'aquella visita era avaluar la possibilitat que l'EFAV col·laborés en l'àmbit de la formació aeronàutica amb l'esmentat aeroport. 

Notícia relacionada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00