Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/05/2016

Neus Lloveras destaca la inversió de Ports de la Generalitat a VNG en el període 2014-2017, quantificada en 400.000 euros

L'alcaldessa de la ciutat ha visitat el punt on es construirà un nou passeig per a vianants, un nou carril bici i una rotonda per facilitar la mobilitat del Trajo de Garbí

Ports de la Generalitat contempla la inversió de 400.000 euros al Trajo de Garbí en el període 2014-2017. Aquest matí l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, el regidor de Projectes i Obres de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet, i tècnics municipals han visitat la zona del Trajo de Garbí on s'executarà el projecte de millora que contempla un nou passeig de vianants, un nou carril bici, millores de l'enllumenat, amb mesures d'eficiència energètica, i una nova rotonda per facilitar l'accés i mobilitat a l'Escullera de Ponent.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha destacat que les actuacions que resten per fer i “que s'executaran en els pròxims dos mesos” suposen una inversió de “258.000 euros i són la part més important de la inversió prevista de 400.000 euros per Ports de la Generalitat en el període 2014-2017”. Així mateix l'alcaldessa de VNG ha avançat també “la modificació de l'enllumenat que farà que sigui més sostenible”. Neus Lloveras ha explicat que les millores que s'hi duran a terme “se sumen a les actuacions que també ha realitzat l'Ajuntament a la façana marítima”.

Per la seva banda el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet ha expressat satisfacció “per la transformació que s'està produint en aquesta zona de la ciutat” ja que a més dels 400.000 euros que hi destina Ports de la Generalitat, “també hi ha 160.000 euros que l'Ajuntament ha destinat a millorar tota la zona del parc de Ribes Roges i la façana marítima”. Sobre el nou passeig que s'hi farà, el regidor Giribet ha explicat que “serà un passeig tou de sauló que mantindrà les palmeres i s'adaptarà al nivell de la platja”. També es minimitzarà l'alçada del mur que separa la calçada del passeig per aconseguir major mobilitat i transparència entre el passeig i la platja “afavorint la relació directa entre la platja, el mar i la zona de vianants”, ha explicat Joan Giribet.

Quant a la repercussió d'aquestes millores en el conjunt de la ciutat, el regidor de Projectes i Obres creu que “des de la perspectiva d'una ciutat que vol apropar-se al mar permetrà activar el potencial econòmic que tenim a tota la façana marítima”. Joan Giribet ha recordat que fa uns anys teníem un passeig tancat al mar i “el Trajo de Garbí servia només com a vial d'accés al Club Nàutic i al port i ara ja tenim un passeig per gaudir-ne”.

Les obres, que ja s'estan executant per part de Ports de la Generalitat, estaran finalitzades en el termini de dos mesos.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00