Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/12/2016

La 17a edició del Mercat de Segona Mà i d'Intercanvi torna amb novetats el diumenge 18 de desembre

Per primera vegada hi haurà espais gastronòmics amb productes vegans o amb cuina solar

El Mercat de Segona Mà i d'Intercanvi torna a la rambla de Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú el pròxim diumenge 18 de desembre. Es tracta d'una edició molt especial, la dissetena, que vol reforçar la seva vessant més mediambiental. Per aquest motiu, des de les deu del matí fins les dues del migdia, s'incidirà en el missatge de la necessitat de reduir el consum, reutilitzar el productes i reciclar-los. Al llarg del matí es difondrà, entre els participants i visitants, que el millor residu és aquell que no es genera. En aquest sentit, a banda de les ofertes clàssiques, espai Ecokids Ambiental, Calculadora CO2, o la deixalleria mòbil, el Mercat incorpora una novetat com el servei de restauració sostenible, amb dos food tracks ecològics.

Els dos food tracks son de l'Associació Ecoconscient, amb productes vegans i de proximitat; i la Cantina Solar, una proposta que fa servir energies renovables. Aquestes noves iniciatives de l'organització del Mercat pretenen millorar l'experiència del visitant i dels expositors participants. Les ofertes gastronòmiques es situaran a l'interior de la rambla de Sant Jordi, aprofitant els espais de les placetes. Els organitzadors del Mercat, la regidoria de Media Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha volgut prioritzar les ofertes sostenibles davant altres propostes d'aquest tipus de negoci.

La celebració d'aquest esdeveniment resulta novament tot un èxit de convocatòria, tant pel que fa als paradistes com pel nombrós públic que el visita. En aquesta edició les sol·licituds, per obtenir una de les 340 parades que hi haurà al Mercat, han tornat a superar l'oferta. En quatre hores es varen exhaurir totes les taules. En aquest sentit cal destacar que la organització ha creat una llista d'espera per si es produeixen cancel·lacions de darrera hora. A més, també s'han incrementat la presència d'entitats i projectes ciutadans que promouen accions en benefici del medi ambient i la sostenibilitat com ECOL3VNG, o el Banc del Temps.

D'altra banda, com cada any, el recinte del mercat disposarà d'altres elements relacionats amb la cura del medi ambient i les bones pràctiques en el reciclatge i la gestió dels residus. Per tal que els més petits puguin descobrir i habituar-se en les actituds ambientals responsables el Mercat disposarà d'un Espai EcoKids Ambiental que consisteix en la instal·lació d'un element inflable, ambientat en els contenidors de productes reciclats, on uns monitors introdueixen als mes menuts en la cultura del reciclatge. Això permetrà als infants gaudir d'una estona de joc mentre descobreixen les pràctiques sostenibles i respectuoses amb el medi que els hi és més proper. També estarà disponible el servei de la deixalleria mòbil per tal que tothom qui ho vulgui hi pugui portar el material de rebuig i objecte del seu reciclatge, i la Calculadora de CO2.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00