Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/11/2008

El parc de Baix-a-Mar estarà llest l'agost del 2009

 Visita d'obres al Parc de Baix-a-Mar   L'alcalde i els representants municipals a les obres de l'Eixample de Mar

El nou espai verd ocupa quasi quatre hectàrees i unirà la rambla de la Pau amb la rambla Lluís Companys

Vilanova i la Geltrú comptarà amb un gran espai verd a l'Eixample de Mar a partir de l'estiu vinent. El Parc de Baix-a-Mar estarà format en un 70% per espais tous com gespa, arbres, terra i plantes. El nou parc ocuparà una superfície de gairebé 4 hectàrees de terreny entre la rambla de la Pau i la rambla de Lluís Companys, amb una rambla transversal i un espai verd amb dunes com a principals elements destacats.
 
L'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, ha visitat avui l'estat de les obres del Parc, acompanyat pel segon tinent d'alcalde, Josep Tomàs Àlvaro, el regidor de Projectes, Xavier Oller i el regidor de Planificació, Joan Martorell.
 
Elena ha mostrat la seva satisfacció de veure com el projecte de l'Eixample de Mar va avançant, i ha dit que 'és una bona notícia veure com les dues parts d'aquesta gran operació beneficien la ciutat: per un costat el trasllat de la fàbrica Pirelli dins mateix del municipi i per l'altre el fet de guanyar un gran espai que podrà gaudir tot Vilanova.'
 
El director general de Qualitat Promocions, Eduard Brull, ha reiterat el compromís de l'empresa i dels seus socis amb la ciutat per tal d'acomplir els terminis per acabar tota l'obra pública de l'Eixample. Brull ha destacat que quan estiguin fets tots els vials, el Parc 'serà un veritable nucli verd perquè la ciutadania pugui gaudir-ne'. L'espai verd inclou també el nou pas per sota la via de la rambla Salvador Samà. En aquests moments el nivell d'execució és d'un 70% i resta una tercera part que és la part amb més complexitat de l'obra.
 
La nova zona verda té vocació de buit urbà i comptarà amb especies vegetals autòctones o d'altres que ja estan presents a la ciutat com els plàtans, els xipresos o les mèlies. El Parc tindrà també un dipòsit per recollir l'aigua de pluja, amb una capacitat de 100.000 litres, que s'utilitzarà per regar.
 
La zona de gespa formant dunes construirà un amfiteatre natural amb l'objectiu de ser un escenari de petit format per esdeveniments socials i culturals. També hi haurà espais per jocs i zones d'ombra.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00