Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/02/2013

Neàpolis tornarà al Mobile World Congress amb l'objectiu de concretar lligams empresarials del sector TIC

  Imatge d'una de les entrades al recinte firal del MWC 2012    Imatge d'una de les entrades al recinte firal del MWC 2012

Vilanova i la Geltrú ha estat qualificada com un referent en el desenvolupament del sector TIC aplicat a la telefonia mòbil pel director de la fundació Mobile World Capital, Ginés Alarcón.

El Mobile World Congress (MWC) obrirà les seves portes d'aquí a deu dies i Vilanova i la Geltrú treballa a través de l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis perquè la participació per segon any consecutiu en el congrés suposi la concreció dels lligams establerts l'any passat amb empreses del sector TIC.

Alguns d'aquests lligams es basen en la col·laboració estreta amb ACC10, l'agència de la Generalitat de Catalunya per donar suport a la internacionalització de l'empresa catalana en el foment de la innovació. Justament va ser en l'edició passada del MWC que Neàpolis va contactar a través d'ACC10 i el departament Invest in Catalonia amb la indústria del mòbil al Japó amb l'objectiu que empreses d'aquell país puguin valorar la nostra ciutat com a seu per instal·lar les seves delegacions al sud d'Europa

Amb aquesta objectiu s'ha treballat des que va finalitzar l'edició 2012 del MWC amb resultats positius com ara la vinculació aconseguida entre la nostra ciutat i la fundació Mobile World Capital. Aquest organisme, sota la direcció de Ginés Alarcon, s'encarrega d'establir i impulsar sinergies entre empreses i institucions amb l'objectiu que al llarg de tot l'any l'economia catalana es beneficiï dels fruits que genera el MWC. Aquesta mateixa setmana, el director de la Mobile World Capital, Ginés Alarcón va ser a VNG durant la celebració de les comparses i en declaracions a Canal Blau TV va destacar que Vilanova i la Geltrú "té iniciatives molt interessants com Neàpolis que és un referent amb el qual anirem veient com podem seguir col·laborant des de la Mobile World Capital".

Per al director de la Mobile World Capital, Vilanova i la Geltrú compta amb els elements necessaris per desenvolupar iniciatives al voltant del sector TIC aplicat a la tecnologia mòbil, com la universitat, Neàpolis i sobretot iniciatives empresarials com les que ja s'estan realitzant mitjançant el cowork tecnològic com l'aplicació per mòbils Vilanova +.

Ginés Alarcon va destacar també la importància per a la capital del Garraf de ser present per segon any consecutiu al pavelló català del MWC. De fet, Vilanova i la Geltrú, segons va afirmar el director de la Mobile World Capital és la única ciutat mitjana del país que "ha estat capaç de posicionar-se com un referent en el desenvolupament d'aplicatius i estratègies empresarials vinculades al sector tecnològic de base mòbil". Un d'aquests aplicatius és Vilanova + una nova eina amb la qual es pot tenir "la ciutat al mòbil" i que visualitza l'aposta de la capital del Garraf per la tecnologia mòbil i sobretot per dinamitzar l'economia i la ciutat a través d'aquest tipus de tecnologia.

En aquest sentit, la regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens, ha explicat que l'objectiu a l'hora de convidar el director de la fundació Mobile World Capital era "donar a conèixer la ciutat més enllà del projecte estratègic de Neàpolis al MWC, ja que hem constatat com cada vegada més la Generalitat visualitza Vilanova i la Geltrú en la seva estratègia de país vinculat al desenvolupament del sector tecnològic aplicat a la telefonia mòbil".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00