Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/10/2012

Èxit de la xerrada per estalviar aigua

La xerrada s'emmarca en l'exposició La xerrada s'emmarca en l'exposició "La nova cultura de l'aigua" que escolars i particulars han pogut visitar al CRIA

El CRIA acull la xerrada "Com estalviar en el rebut de l'aigua a Vilanova i la Geltrú", en el marc de la campanya "Estalvia aigua" de la Diputació de Barcelona

El Centre de Recursos i Informació Ambiental, el CRIA, va acollir dijous la xerrada per aprendre a estalviar aigua i diners que organitzaven la Regidoria de Medi Ambient i la Companyia d'Aigües de VNG.
L'acte va servir per ajudar els assistents a entendre el seu rebut de l'aigua, saber què paguen, quanta aigua gasten, i per on poden estalviar, tant aigua com diners. Per això molts assistents van portar-hi el seu rebut de l'aigua, i van aprendre a interpretar-lo de la mà d'Enric Coll, tècnic de Medi Ambient i de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona. 

Coll va parlar del cicle de l'aigua, va explicar com funcionaven els mecanismes d'estalvi, i finalment va desglossar els conceptes del rebut de l'aigua. 

xerrada aiguaLa xerrada va servir també per inaugurar l'exposició "La nova cultura de l'aigua", de la Diputació de Barcelona. Una mostra que explica què és la nova cultura de l'aigua i com s'impliquen la ciutadania i les administracions públiques en aquesta nova manera de resoldre les necessitats d'aigua sense fer mal als ecosistemes aquàtics. La mostra es podrà veure fins al 29 d'octubre al CRIA, al carrer del Bonaire número 1, i ha de servir per conscienciar la població sobre la necessitat d'estalviar aigua.

La regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, va visitar l'exposició acompanyada dels tècnics i el gerent de la Companyia d'Aigües, i va recordar que "malgrat les pluges dels darrers dies, hem tingut un estiu molt poc plujós, i per això les administracions volem seguir promovent l'estalvi domèstic d'aigua".
La campanya "La Xarxa estalvia aigua" està coordinada per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua, conjuntament amb més de 50 municipis.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00