Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/03/2014

'Mirades en diàleg' mostra la diversitat de creences i conviccions presents a casa nostra

Francesc X. Sánchez i  Francesc Torradeflot en l'acte d'inauguració Francesc X. Sánchez i Francesc Torradeflot en l'acte d'inauguració

L'exposició es va inaugurar divendres al Centre Cívic de la Geltrú i es podrà visitar fins al 3 d'abril

Una vintena de persones es van reunir divendres al Centre Cívic la Geltrú en l'acte d'inauguració de l'exposició Mirades en diàleg, una mostra sobre la diversitat de creences i conviccions presents a casa nostra.

A l'acte hi va assistir el regidor de Salut, Convivència, Equitat i Seguretat i Protecció Ciutadana, Francesc X. Sánchez, qui va parlar del benefici del diàleg interreligiós. "Cal una reflexió al voltant de la llibertat de consciència, ajudar a conèixer la diversitat de creences i conviccions presents i mostrar els desafiaments i les possibilitats que generen". Per a Francesc X. Sánchez "la diversitat de creences i conviccions pot ser una gran riquesa i una font de dinamisme social i comunitari. Cal trencar tèmors i rumors fruits pel desconeixement."

També hi van assistir a la inauguració representants de diferents comunitats religioses de la ciutat, com els Testimonis de Jehovà, l'Església Evangèlica Baptista Evangèlica, l'Església Cristo Reina Evangèlica, la Fe Bahai's o l'Esglèsia Catòlica. 

Per introduir l'exposició el professor Francesc Torradeflot, president de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, doctor en teologia, llicenciat en història de les religions i filosofia, va fer una xerrada on tractava de la diversitat de creences i conviccions existents i les possibilitats que generen, així com els beneficis del diàleg interreligiós i la mediació interreligiosa per a la prevenció i transformació de conflictes.

L'exposició Mirades en diàleg es podrà veure al Centre Cívic la Geltrú fins al 3 d'abril.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00