Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/06/2010

Thalassa rep el premi Francesc Roig Toqués en un acte celebrat al Teatre Principal

        L'alcalde de Vilanova i la Geltrú lliurant el premi al director de Thalassa         L'alcalde de Vilanova i la Geltrú lliurant el premi al director de Thalassa

El jurat ha reconegut el tractament mediambiental i mariner dels temes que, al llarg de vint anys, han caracteritzat aquest programa

El Teatre Principal va acollir ahir al vespre l'acte de lliurament del primer Premi Francesc Roig Toques, Vilanova i la Geltrú, instituït per l'Ajuntament de la ciutat.

El premi, de caràcter anual, té com a objectiu el reconeixement a la dedicació d'un projecte o trajectòria de tipus cívic, cultural o científic de l'àmbit de la mediterrània, que hagi contribuït al coneixement i divulgació d'algun aspecte relatiu al mar. Característiques que, segons han considerat els membres del jurat, han fet mereixedor d'aquesta distinció al programa de Televisió de Catalunya, Thalassa.

Thalassa, que s'emet els divendres pel Canal 33, ha estat un programa capdavanter en el tractament dels temes mediambientals i, en especial, sobre la temàtica marinera, pel qual ha rebut diversos premis, convertint aquest espai en un clàssic de la televisió al nostre país. Part d'aquest èxit ha vingut donat per un tractament narratiu fonamentat sempre sobre històries humanes. Els grans temes han estat tractats a partir de la gent i del seu exemple i el mar ha estat el punt de trobada de les diferents històries.

El director de Thalassa, Pere Secorún, va agrair a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú el premi, recordant la importància dels personatges que programa rere programa havien esdevingut els protagonistes de les seves històries "En aquests vint anys hem explicat històries de persones, els veritables protagonistes dels nostres reportatges. Hem creat un perfil, els thalasseros, i Roig Toques era el perfecte thalassero".

Per la seva banda, Màrius Serra, com a membre del jurat va voler destacar la passió que Roig Toqués va sentir per la vida i el món mariner "La seva il·lusió hagués estat ser un home de mar, però com que no va poder, va portar el mar a casa seva. El seu museu es va construir amb la interactivitat i la solidaritat, ja que la majoria de peces les van facilitar persones que havien visitat el seu museu" 

Premi Roig Toquès 2 Descarrega't la foto AQUÍ

La passió de Roig Toqués per tot el que l'envoltava va ser el tret que l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, va voler destacar d'aquest personatge que va portar el nom de Vilanova i la Geltrú arreu del món "Era una persona que tenia grans passions: la seva ciutat i el mar. Tenia la capacitat de sorprendre i il·lusionar a petits i grans. Ell va aconseguir, des del seu racó del món, que es parlés de la ciutat a tot el món".
 
L'acte del lliurament del premi va ser conduit pel periodista Jordi Eroles i enregistrat per Canal Blau i Maricel TV. L'especial s'emet avui dimecres 30 de juny, a les 22 hores, i demà dijous 1 de juliol, a les 11 i les 16 hores. 

Descarrega't la foto de capçalera AQUÍ


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00