Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/02/2016

4a Setmana del món laboral a la Xarxa de biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú

Els tallers i xerrades es faran els dies 8, 9 i 10 de març      Els tallers i xerrades es faran els dies 8, 9 i 10 de març

L'objectiu és difondre els recursos relacionats amb la cerca de feina, l'emprenedoria i tot allò relacionat amb el món laboral. Destaquen una xerrada al voltant de la reforma horària, i la presentació del llibre 'Marca eres tu'

Del 7 al 12 de març les Biblioteques de VNG celebren la Setmana del #MonLaboral, i ho fan organitzant un seguit d'activitats adreçades als ciutadans que estan en procés de cercar feina, que tenen esperit emprenedor o que volen millorar la seva formació continuada.

Per això enguany s'ofereixen dos tallers pràctics. El primer serà dimarts 8 de març de 10.30 a 13.30 h a la biblioteca Armand Cardona, sota el títol "Currículum i Carta de presentació". Anirà a càrrec de Laura Giadanes, tècnica especialista de Treball a l'IMET, i tractarà d'aprendre a confeccionar un currículum i una carta de presentació que reflecteixin el perfil professional, adaptant la informació a cada oferta o objectiu laboral.

"Les xarxes socials aplicades a la recerca de feina" és l'altre taller que s'ofereix, també dimarts 8 de març de 16 a 18 h a la biblioteca Cardona i dijous 10 de març de 16 a 18 h a la biblioteca Joan Oliva. Anirà a càrrec de Carme Pérez i Encarna Otero, tècniques del projecte Espais de Recerca de Feina a l'IMET. Els punts que es tractaran seran: Prepara el teu Facebook, Twitter i LinkedIn per a la recerca de feina, i amplia les teves oportunitats laborals.
Aquestes dues activitats, que s'organitzen en col·laboració amb l'IMET, tenen places limitades i cal inscripció prèvia a la biblioteca a partir del 22 de febrer.

A banda dels tallers pràctics, enguany destaquen dues activitats paral·leles, una xerrada i una presentació de llibre.
Dimecres 9 de març a les 20 h a la biblioteca Armand Cardona es farà la taula rodona "Ara és l'hora: la Reforma horària", a càrrec d'Assumpta Baig, mestra i política; i Fabian Mohedano, parlamentari i promotor de la Iniciativa de la Reforma horària. La iniciativa aglutina diversos agents que dialoguen sobre la idea d'uns horaris més cívics i humans, és un debat que vol consolidar el factor temps com a variable rellevant de la recerca d'equitat i benestar i compatibilitzar la vida laboral amb la vida familiar.
Dijous 10 de març a les 20 h és el torn de la biblioteca Joan Oliva amb la presentació del llibre "Marca eres tú. Cómo mejorar tu futuro profesional a través de tu marca personal", a càrrec d'Eva Collado, autora del llibre i consultora de gestió estratègica del capital humà en innovació, transformació i digitalització de persones, formadora i escriptora. L'acte el presentarà Carme Gatell, empresària i membre de Dones d'empresa Penedès-Garraf (secció d'ADEPG).
Com diu la mateixa autora: "el meu objectiu en escriure el llibre és compartir la meva experiència amb tu, explicar-te que independentment del sector que vinguis, tu pots crear una marca personal sòlida, creïble, humana, autèntica i convertir-te en un referent en el teu sector més fàcilment del què tu creus." En col·laboració amb ADEPG Dones d'empresa Penedès-Garraf.

El món laboral a les biblioteques
La biblioteca pública té per objectiu adaptar-se al context en el que actua i respondre a les necessitats dels ciutadans, i és per aquest motiu que les biblioteques de Vilanova i la Geltrú prenen aquesta iniciativa i apropen als seus usuaris els recursos de què disposen: un fons documental complet i actualitzat, eines 2.0 per tal de dinamitzar-ho i facilitar l'accés a la informació, connexió a Internet i xarxa WiFi, o aules amb equipament informàtic perquè els usuaris puguin desenvolupar els seus projectes, treballs i formar-se. Tot plegat en una conjuntura que fa especialment necessàries iniciatives d'aquest tipus.

Les Biblioteques de VNG, a més, editen una guia de lectura que inclou les diferents novetats que s'han incorporat al fons sobre #monlaboral en els darrers anys, i que s'acompanya a les biblioteques amb una exposició del fons relacionat.

Guia de recursos – Món laboral 2016

Més informació al Programa d'activitats de la Setmana del Món laboral

I al biblioBlog Una Mar de lletres

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00