Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/01/2011

L'espai Neàpolis Cowork, a punt per acollir un centre emprenedor TIC i MEDIA

   Neàpolis Cowork Neàpolis Cowork

Tindrà capacitat per a 40 projectes. S'hi promourà l'emprenedoria per desenvolupar noves idees i iniciatives

L'organisme municipal Neàpolis, dedicat a la promoció de la societat de la informació, és a punt d'obrir l'espai Neàpolis Cowork, amb l'objectiu de promoure l'emprenedoria dels sectors TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) i MEDIA (nous formats audiovisuals).

Neàpolis Cowork neix amb la voluntat de ser un centre de suport públic a emprenedors. S'hi ofereix un espai físic i els recursos necessaris, tant per a empreses de nova creació, com a les ja existents que els calgui lloc per créixer, així com a les persones que tinguin un projecte empresarial a desenvolupar.

L'objectiu d'aquest servei és, en definitiva, contribuir a la dinamització de l'activitat econòmica de Vilanova i la Geltrú, segons el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro. "En el moment econòmic actual és convenient ubicar empreses de la comarca en un espai amb les condicions necessàries per créixer i ajudar així al desenvolupament global", ha manifestat el regidor.

En aquest sentit, la posada en marxa de Neàpolis Cowork permetrà facilitar les iniciatives emprenedores, alhora que es recupera talent cap a la ciutat, es promou un nou teixit empresarial en el sector TIC/MEDIA i s'afavoreix la creació d'ocupació de valor afegit.

Compartir projectes

Neàpolis Cowork s'ubica a la tercera planta de l'edifici i serà accessible les 24 hores del dia tots els dies de l'any. S'hi podran instal·lar fins a 40 projectes emprenedors o empreses. Per optar-hi, es tindran en compte criteris com la viabilitat del pla d'empresa, el compromís de vincular-se a Vilanova i la Geltrú i la capacitat de generar futura oferta laboral. El comitè que seleccionarà els projectes, ha explicat Tomàs Álvaro, el formen "persones implicades en tots els sectors econòmics".

La filosofia d'aquest centre d'emprenedoria és fomentar una nova cultura d'innovació empresarial, oberta i col·laborativa, que afavoreixi l'aparició de sinergies i tingui com a resultat la creació de noves idees i projectes. El fet de compartir espai permetrà aquest treball col·lectiu, compatible amb l'individual.

Per això, en la metodologia de treball es preveuen reunions periòdiques entre els emprenedors per explicar-se els projectes i idees i jornades de treball en xarxa a nivell local, comarcal i nacional amb possibles col·laboradors, clients i proveïdors.

Per tal de fomentar els contactes en xarxa i obrir l'espai i els emprenedors cap a l'exterior, s'estan establint una sèrie de convenis amb entitats locals i nacionals, tant privades com públiques, de referència en el seu àmbit.

Les persones i empreses que hi estiguin interessades, poden demanar informació enviant un correu a neapolis.cowork@neapolis.cat o bé trucant al 936 571 221.

Aquest projecte ha estat finançat a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00