Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/08/2007

Les biblioteques municipals tornen a l'activitat amb exposicions

Retrats de J. W. Goethe i G. Flaubert  J. W. Goethe i G. Flaubert, homenatjats a la Biblioteca Joan Oliva

La Joan Oliva ret homenatge a Goethe i Flaubert la setmana que ve. L'Armand Cardona, ara de vacances, reobrirà al setembre plena de personatges de novel·la negra

La Biblioteca Joan Oliva de VNG torna de les vacances preparant dues exposicions. La primera s'obrirà dilluns que ve, 20 d'agost, i vol homenatjar els escriptors Goethe i Flaubert. L'altra es preveu ja per al setembre i tractarà de la lectura de viatges. L'altra biblioteca municipal, l'Armand Cardona Torrandell, és ara tancada per vacances però reobrirà també amb una exposició. Serà el 4 de setembre i tindrà per protagonistes els detectius de la novel·la negra. 

Durant tota la setmana que ve a la Joan Oliva es recorda el 175è aniversari de la mort de Johann Wolfang Goethe i dels 150 anys de la publicació de la novel·la "Madame Bovary", de Gustave Flaubert. La biblioteca exposarà tot el seu fons documental al voltant d'aquests dos autors cabdals de la literatura occidental. Posteriorment, del 7 al 27 de setembre, la mostra "Corremón" proposarà la literatura com a via per viatjar i conèixer el món i les diferents maneres de viure. Produeix aquesta activitat el Consell Comarcal del Llibre per Infants i Joves. 

Així mateix, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell prepara per al setembre una exposició sobre setze dels detectius més famosos de la novel·la negra. És una iniciativa per fomentar la lectura d'aquest tipus de literatura, a partir del coneixement dels seus personatges i els seus autors. Del 4 al 29 de setembre, els visitants hi trobaran Sherlock Holmes, Hercule Poirot, Petra Delicado, Carvallo, Kurt Wallander, entre d'altres. La mostra és produïda pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Al costat de la mostra, s'oferiran propostes per llegir. La Biblioteca Armand Cardona Torrandell és ara tancada per vacances fins al 31 d'agost. 

La Joan Oliva és oberta els matins de dilluns a divendres, de les 10 a les 14 h, també fins l'últim dia d'aquest mes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00