Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2008

Homologació de l'Oficina Local d'Habitatge de VNG

Carme Trilla ha visitat l'Oficina Local d'Habitatge acompanyada de l'alcalde de VNG  Carme Trilla ha visitat l'Oficina Local d'Habitatge acompanyada de l'alcalde de VNG

Serà la finestreta única per realitzar tràmits relacionats amb l'habitatge a la ciutat, juntament amb el Consell Comarcal

L'Ajuntament de VNG i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya han formalitzat el conveni pel qual s'homologa l'Oficina Local de l'Habitatge de Vilanova i la Geltrú com a finestreta única per realitzar tràmits relacionats amb l'habitatge.

Aquest reconeixement va lligat al compromís del govern català de prestar ajut econòmic, suport i assessorament tècnic a l'oficina local. 

El conveni disposa que l'Ajuntament de VNG habiliti un espai que s'identifiqui com a Oficina Local de l'Habitatge i el doti dels recursos materials i personals suficients per atendre les demandes de la ciutadania, en aspectes relacionats amb la gestió de l'habitatge de protecció oficial, les subvencions del govern de la Generalitat per a la rehabilitació d'edificis o la bossa de lloguer.

Tal i com ha explicat aquest mati, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, l'objectiu és fer de l'Oficina Local de l'Habitatge una finestreta única, on es pugui tramitar, donar resposta i solucionar totes les demandes ciutadanes relacionades amb el tema de l'habitatge.

L'Oficina Local de l'Habitatge, situada al carrer de Josep Llanza, es va posar en funcionament l'abril de 2007. En l'actualitat hi treballen cinc persones: un arquitecte, dos aparelladors i dos 2 tècnics. Tot i que el Servei d'Habitatge Local fa setze anys que està en marxa, la creació de la nova oficina ha permès al govern municipal assolir nous objectius a curt i mig termini relacionats amb l'habitatge a VNG.

La visita, avui, de la Secretària d'Habitatge del departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Carme Trilla, ha servit d'una banda per formalitzar l'homologació i mostrar-li l'espai que ocupa l'Oficina Local de l'Habitatge, i d'altra banda per donar-li a conèixer el Pla Estratègic sobre les polítiques d'habitatge que ha elaborat el govern municipal. Un document on es contemplen aspectes com la gestió del parc d'habitatge públic existent, la promoció de nous habitatges de protecció oficial i dotacionals, així com les polítiques de foment municipal per a la rehabilitació d'habitatges.

El Regidor de Projectes Urbans, Paisatge i Habitatges, Xavier Oller ha explicat que gràcies a la trobada amb Carme Trilla s'ha pogut avançar molt en matèria de rehabilitació, ja que és un aspecte que des del govern municipal es vol seguir potenciant.

Per la seva banda, Carme Trilla ha explicat que a Catalunya existeixen més d'un centenar d'Oficines Locals d'Habitatge. Una xarxa potent que ha de permetre treballar amb més eficàcia i poder donar així solucions més ràpides als problemes que plantegin els ciutadans. En aquest sentit, la Secretària d'Habitatge ha anunciat la intenció de que l'any 2009 els problemes d'agilitat en les diferents tramitacions de documents s'escurcin o es puguin eliminar al màxim.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00