Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/09/2012

L'Eix Diagonal serà el protagonista de la Fira de Novembre 2012

 Gerard Figueras  Gerard Figueras

El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, valora positivament la campanya promocional d’estiu de la ciutat

El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, ha presentat el primers trets definitoris de l'edició d'enguany de la Fira de Novembre que se celebrarà al llarg del cap de setmana del 9 a l'11. Després del procés participatiu iniciat a l'any passat, i que va donar com a resultat la nova configuració estrenada el 2011, Figueras ha destacat que l'eix del certament continuarà sent la rambla Principal des de la plaça de les Neus fins baix-a-mar. "La Fira de novembre ha de seguir sent l'aparador de tot allò que passa a la ciutat. Per això és multisectorial i hi tenen cabuda àmbits tan diversos com el comerç, la indústria, l'hoteleria, la restauració, les hípiques, l'esport o l'associacionisme."

El regidor Gerard Figueras ha volgut destacar que des de l'Ajuntament es vol que un dels discursos vertebradors de la Fira sigui l'Eix Diagonal. "Per aquest motiu s'ha convidat als alcaldes de Vilafranca del Penedès, Igualada i Manresa a que inaugurin el divendres 9 de novembre, juntament amb l'alcaldessa Neus Lloveras, l'edició de 2012." L'estand municipal també girarà entorn a l'Eix Diagonal i serà el punt de partida per a que les quatre capitals de comarca disposin d'una eina conjunta que es podrà utilitzar també a les fires de cadascuna d'aquestes ciutats.

La Fira de Novembre 2012 també estrenarà nou model de gestió ja que aquest dependrà de l'empresa municipal PIVSAM, conjuntament amb l'empresa ExpoGestió. Per aquest motiu l'Oficina de contractació està situada a les oficines de PIVSAM, al carrer de Josep Llanza 1-7. En aquest sentit les contractacions del sector de l'¡automoció i de l'alimentació ja superen el 90% de l'espai assignat, mentre que s'espera que els índex de contractació de la part comercial s'animin al llarg del mes d'octubre. Els expositors locals continuaran tenint in descompte del 10%. Finalment el regidor de Promoció Econòmica ha volgut destacar el calendari d'activitats paral·lel a la Fira. "Hi haurà les tradicionals activitats de les puntaries i de les hípiques, però també s'està treballant en una àmplia oferta de la que pel moment destaca el fet de mantenir la Xatonada durant el diumenge de Fira, a més de celebrar l'aniversari dels Bordegassos de Vilanova amb una diada amb nou colles castelleres."

En un altre ordre de coses, Gerard Figueras ha volgut fer una valoració de la campanya d'estiu de promoció de ciutat que s'ha dut a terme des del mes de juny amb el lema "Vilanova i la Geltrú porta al mediterrani". Tal i com ja es va comentar a la Taula de Turisme i Comerç celebrada fa pocs dies a l'Hotel Cèsar la "campanya ha servit per potenciar la marca de la ciutat, principalment a l'Eix Diagonal i a l'Àrea Matropolitana de Barcelona. Tot i que es complex de quantificar, la impressió del sector es que ha estat positiva, i a les Oficines de Turime – tant a la de Ribes Roges com a la mòbil situada a l'estació – s'ha comprovat l'augment de visitants de comarques com el Bages que, fins ara, suposaven un percentatge residual." Figueras ha anunciat que la campanya es perllongarà durant els pròxims mesos tot adaptant la imatge però mantenint el lema original.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00