Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/10/2010

La Xarxa de Municipis Indians s'ha reunit a VNG

Reunió de tècnics dels municipis indians Reunió a la Sala Noble de la Casa Olivella

S'ha celebrat una trobada de treball per definir accions conjuntes, amb la finalitat de preservar i difondre el patrimoni indià

La Casa Olivella ha acollit aquest matí una reunió de tècnics de la Xarxa de Municipis Indians (XdMI), de la qual Vilanova i la Geltrú forma part. L'objectiu d'aquesta trobada ha estat generar propostes, activitats i col•laboracions per promoure conjuntament la ruta indiana com a atractiu turístic. El desembre se celebrarà una assemblea de la xarxa, en què s'aprovaran les accions per l'any que ve.

La XdMI està formada per onze municipis (a més a més de la recent adhesió del districte de Sant Andreu de Barcelona), amb la voluntat de desenvolupar un projecte comú que permeti crear instruments que impulsin el coneixement de la història i la cultura compartida. Entre les seves finalitats hi ha promoure i conservar el patrimoni urbanístic, arquitectònic, històric i cultural (tangible i intangible), relacionat amb el llegat indià, a través de publicacions, conferències, la creació de rutes culturals, fires, etc.

Vilanova i la Geltrú es va adherir a la XdMI l'any 2008. La resta de municipis que la integren són Cadaqués, Begur, Palafrugell, Calonge, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar, Blanes, Arenys de Mar, Sant Pere de Ribes i Torredembarra. La capital del Garraf és una de les ciutats amb més patrimoni indià de Catalunya. Durant aquest estiu s'han dut a terme rutes guiades per tal de difondre aquest ric patrimoni entre els visitants i turistes i també als propis ciutadans. 

Descarregat' la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00