Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/08/2010

La consellera de Treball explica els plans extraordinaris d'ocupació a VNG

Moment de la roda de premsa al Consell Comarcal del Garraf     Moment de la roda de premsa al Consell Comarcal del Garraf

La visita també ha portat la consellera Mar Serna a inaugurar les noves oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya a la ciutat

La consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, ha estat aquest matí a la nostra ciutat. En una trobada amb els mitjans de comunicació la consellera ha explicat els Plans Extraordinaris d'Ocupació Local (PEOL) que s'han impulsat a la comarca del Garraf. La trobada s'ha fet al Consell Comarcal del Garraf, i ha comptat amb la presència de l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i del president del Consell Comarcal, Josep Antoni Blanco.

En total, els PEOL han permès la contractació de 269 persones al Garraf i se n'han beneficiat 6 entitats locals per desenvolupar 56 projectes a la comarca, amb un import de més d'1.800.000 euros, atorgats pel Departament de Treball a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Els plans combinen activitats de formació i de treball per a persones en atur. Aquests Plans Extraordinaris d'Ocupació Local estan vinculats als sectors bé tradicionals o bé emergents que generaran ocupació com, per exemple, les tecnologies de la informació i la comunicació, les energies renovables, l'eficiència i l'estalvi energètic, i la rehabilitació d'habitatges, edificis o equipaments de titularitat o d'ús públic. Amb l'atorgament d'aquests Plans, el Departament de Treball reforça les mesures adreçades a millorar la situació de les persones en atur invertint en la seva preparació, combinant la formació i el treball en aquells sectors, tradicionals o emergents, que creen ocupació

Joan Ignasi Elena ha manifestat que "des del territori veiem molt directament la crisi i aquests plans són un ajut que permet la formació de les persones i poder-los donar feina".

Per la seva banda, la consellera Mar Serna ha insistit en el fet que "volem tenir persones més competitives per a empreses més competitives. I això es pot fer amb persones més formades i més preparades".

L'objectiu del Departament de Treball és augmentar la preparació de les persones en atur per millorar la seva ocupabilitat amb una clara aposta per la formació en totes les iniciatives noves incloses en les polítiques actives dissenyades, com el projecte SUMA o els Plans d'Ocupació, així com en les polítiques passives com la Renda Formació de Treballadors Autònoms i la Renda Mínima d'Inserció.

Després de la seva presència al Consell Comarcal del Garraf, la consellera Mar Serna ha inaugurat la nova Oficina d'Ocupació de Catalunya (SOC) de la ciutat, ubicada a la rambla Arnau de Vilanova.

Descarrega't la FOTO
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00