Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/07/2008

VNG lidera la primera trobada d'Agencies Locals de l'Energia de Catalunya

   La trobada s'ha fet al CRIA (centre de recursos i informació ambiental) La trobada s'ha fet al CRIA (centre de recursos i informació ambiental)

L'objectiu és treballar de manera conjunta i debatre la relació amb altres administracions

Aquest dimecres s'han reunit a Vilanova i la Geltrú les Agencies de l'Energia existents actualment a Catalunya per debatre i iniciar el procés de constitució d'una Xarxa d'Agencies o una Agrupació d'Agències o Serveis Locals de l'Energia. En concret, hi ha hagut representats de les Agències Locals de l'Energia de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terrassa, Manresa i Vilanova i la Geltrú, i representants de l'Agència Comarcal d'Osona i del Maresme.

L'objectiu, és que a partir del coneixement mutu i l'intercanvi d'experiències, es poguessin debatre i treballar sobre 4 eixos:

· Tipologies, estructura, àmbit geogràfic i finalitat de les Agencies Locals de l'Energia.

· Tipus de serveis que presten, dirigits a l'empresa, la ciutadania, l'administració, etc.

· Recerca de finançament per a les activitats.

· Gestió d'activitats conjuntes.

La proposta de coordinació i creació de la Xarxa d'ALES, també ha debatut sobre la relació amb les altres administracions, com el Departament de Medi Ambient, l'ICAEN, les Diputacions, etc. i la disponibilitat a contractar o demanar productes que puguin ser emprats per a tots els serveis.

L'Agencia Local de l'Energia de Vilanova i la Geltrú i la Regidoria de Medi Ambient, són conscients que la lluita contra el canvi climàtic passa per una gestió eficient dels recursos tècnics i polítics, i que la suma d'esforços i la coordinació i intercanvi d'experiències, conjuntament amb una clara definició de l'acció municipalista en el camp de l'energia i la sostenibilitat, poden millorar i reforçar aquesta gestió.© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00