Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/10/2012

Signatura del compromís per l'Agenda 21 escolar

La goleta Aran serà la seu de l'acte de renovació del compromís     La goleta Aran serà la seu de l'acte de renovació del compromís

Les escoles de VNG signaran dimarts l'acta de renovació del compromís de l'Agenda 21 escolar pel curs 2012-2013

La goleta Aran, el vaixell d'educació ambiental atracat al Vilanova Grand Marina, serà l'escenari dimarts de la signatura de l'acta de renovació del compromís dels centres educatius de la ciutat amb l'Agenda 21 per aquest curs.

L'Agenda 21 Escolar és un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius en l'ambiciós projecte d'imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat. Un dels objectius és promoure l'educació i la sensibilització ambiental, i ser capaços de transmetre-la a la resta de la població.

Les escoles, instituts i llars d'infants de VNG participaran dimarts d'aquest acte simbòlic, organitzat per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament, exposant els seus objectius i projectes per al nou curs, i renovant com cada any el seu compromís amb el medi ambient, amb l'objectiu de deixar un món millor a futures generacions.

L'acte de dimarts comptarà amb la presentació del projecte de l'agenda 21 escolar, la presentació i història de la goleta Aran, i la presentació dels tallers d'educació ambiental, a banda de la signatura de l'acte de compromís de l'agenda 21 escolar per part de la regidora de Medi Ambient i de les escoles participants.

La goleta Aran
Després de la signatura, els alumnes que participin a l'acte podran visitar la goleta Aran, un vaixell d'educació ambiental, seu del projecte d'educació, sensibilització i difusió ambiental.
El Consorci dels Colls-Miralpeix ha estat l'encarregat de portar a Vilanova aquesta goleta de l'any 1903, testimoni viu del llegat històric del patrimoni marítim, amb valors associats a la cultura marítima i a la protecció del medi natural. A bord s'hi poden realitzar activitats pedagògiques per donar a conèixer l'entorn marí i paisatgístic del litoral, i educar sobre un ús racional dels recursos marins i l'impacte de l'activitat humana sobre el medi.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00