Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/02/2012

Els Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer organitzen una conferència sobre la pintura de paisatge del s. XIX

'Mar tempestuós', de Ramon Martí Alsina 'Mar tempestuós', de Ramon Martí Alsina

D'altra banda, diumenge vinent es farà una visita comentada a l'exposició Xavier Nogués a les col·leccions del Museu Balaguer

El dijous 9 de febrer, a les 19 h, tindrà lloc a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer la conferència La pintura de paisatge del segle XIX, a càrrec de Josep Maria Pinyol, llicenciat en Belles Arts i professor de dibuix i d'història de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú.

Josep M. Pinyol explicarà com la pintura de paisatge passà a convertir-se en l'autèntica protagonista de la història de la pintura a partir del segle XIX.

La xerrada està organitzada pels Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i és oberta a tothom.

D'altra banda, el diumenge 12 de febrer, a les 12 h, tindrà lloc una nova visita comentada a l'exposició Xavier Nogués a les col·leccions del Museu Víctor Balaguer.

L'exposició gira al voltant de l'obra de Xavier Nogués pertanyent als fons del Museu Víctor Balaguer, formada en la seva major part per gravats i olis de petit format i alguns objectes decoratius dissenyats pel propi Nogués. L'exhibició d'aquestes peces, juntament amb l'edició d'un exhaustiu catàleg sobre aquesta col·lecció, convida als visitants a conèixer l'obra d'aquest destacat artista noucentista.

La mostra es podrà visitar fins al 4 de març de 2012.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00