Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/03/2007

Donació al Museu Víctor Balaguer d'una col·lecció de segells glíptics per signar

     Donació de la col·lecció de segells

La col·lecció ha estat donada per Josep Mir, fill de l'artista Joaquim Mir.

Josep Mir, fill del pintor Joaquim Mir, ha fet donació a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer d'una col·lecció de cinquanta segells glíptics per signar. L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i la tercera tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Mercè Foradada han presidit aquest acte de donació que s'ha realitzat al Saló de Plens de l'Ajuntament de VNG. Mercè Foradada ha explicat que la donació ha estat possible arran de la visita que Josep Mir va realitzar a l'exposició, que fins l'1 d'abril es pot veure al Museu Víctor Balaguer sobre la figura del pintor Joaquim Mir. 

La regidora de Cultura ha destacat la importància d'aquesta donació que ampliarà el fons que actualment ja té el museu d'aquest tipus de segells. Josep Mir, per la seva banda, ha explicat que la col·lecció prové de les adquisicions que al llarg de la seva vida ha fet per diferents països europeus, mentre que l'alcalde de VNG ha agraït la donació del fill de Joaquim Mir i ha qualificat l'any 2006 com un bon any per a què els vilanovins coneguessin la figura i la petjada de l'artista a la ciutat. En aquest sentit, Joan Ignasi Elena ha afirmat que aquesta relació entre Mir i VNG calia reivindicar-la i explicar-la, la qual cosa s'ha aconseguit a través de l'exposició que hi ha actualment al museu. 

Els cinquanta segells per signar, que han estat objecte d'aquesta donació, estan muntats en or o altres metalls, sobre pedres semiprecioses. Estan realitzats amb la tècnica glíptica, que és l'art de gravar sobre pedres precioses o semiprecioses en buit o en baix relleu. Antigament aquests segells donaven autenticitat als documents que els incorporaven o bé eren un símbol de distinció.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00