Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/06/2010

El Pailebot Santa Eulàlia ja és al port de Vilanova i la Geltrú

Es tracta del buc insígnia del Museu Marítim de Barcelona Es tracta del buc insígnia del Museu Marítim de Barcelona

El buc insígnia del Museu Marítim de Barcelona es podrà visitar aquesta tarda, de 17 a 20 hores

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, acompanyat del segon tinent d'alcalde, Josep Tomàs Álvaro, i de la Regidora de Cultura, Isabel Pla, han donat aquest matí la benvinguda a la tripulació del pailebot Santa Eulàlia, a bord del qual hi viatja l'equip del programa Thalassa, que commemora el 20è aniversari d'aquest espai que emet Televisió de Catalunya.

Vilanova i la Geltrú és un dels onze municipis catalans que formen part de l'anomenada Ruta de l'aniversari Thalassa, en un recorregut que té una part festiva i de celebració, ja que l'equip es retrobarà amb les poblacions costaneres i amb molta de la gent amb qui durant aquests vint anys ha compartit la seva singladura televisiva.

L'alcalde ha donat la benvinguda a la tripulació en nom de la ciutat, qui, seguint el ritual de cortesia entre la gent de la mar, ha hissat la bandera de Vilanova i la Geltrú al pal del vaixell amb un esperit de germanor marinera i de compartir el respecte pel mar. 

Hissada de la bandera

Després d'aquest acte, la comitiva ha fet un recorregut per les instal·lacions del Santa Eulàlia. Una visita que també realitzaran algunes escoles de la ciutat, al llarg del matí. A la tarda hi haurà una jornada de portes obertes, de cinc de la tarda a vuit del vespre, per tal que tothom qui ho vulgui pugui visitar el veler.


El Santa Eulàlia , el vaixell del Museu Marítim de Barcelona

Aquest viatge es fa amb la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona.

El Santa Eulàlia és un dels últims supervivents d'una època en què els grans velers eren la millor opció del transport per mar. Aquest magnífic veler té 34 metres d'eslora, tres pals i porta una tripulació de 8 persones.

La seva història va començar l'any 1918 quan l'armador Pasqual Flores el va construir a les drassanes de Torrevieja i li va donar el nom de la seva filla Carmen Flores. Gràcies a la restauració feta pel Museu Marítim de Barcelona va tornar al seu aspecte original, el d'una embarcació de treball sense luxes, que ara 90 anys més tard segueix solcant la Mediterrània, en aquest cas amb l'equip del Thalassa a bord.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00