Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/11/2008

Més de 200.000 persones visiten la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú

  Estand de l'Ajuntament a la plaça de la Vila Estand de l'Ajuntament a la plaça de la Vila

Els expositors mostren la seva satisfacció pel que fa desenvolupament del certamen, tot i que es constata una lleugera disminució en la generació dels negocis

La Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú ha finalitzat una nova edició amb èxit pel que fa a la participació i als visitants. Segons les primeres dades, la xifra de persones que enguany han visitat la Fira ha superat amb escreix els 200.000 visitants.

Una dada destacable a la qual cal afegir l'èxit de participació a les diferents activitats de dinamització que, paral·lelament a la Fira, s'han desenvolupat al llarg dels quatre dies a la zona del Mercat del Centre i a la plaça de la Vila. També a tenir en compte ha estat la celebració de la 17a Trobada nacional de puntaires celebrada diumenge al matí i a la qual hi van participar un miler de puntaires, integrades en un centenar de colles arribades de diferents ciutats i pobles de Catalunya.

Segons l'organització de la Fira de Novembre els expositors han manifestat sentir-se satisfets de la seva participació, en una fira que s'ha desenvolupat amb normalitat i amb una alta assistència de públic. D'altra banda, també s'han pogut constatar una disminució generalitzada en quan a negocis, propiciada per la conjuntura econòmica actual, especialment significativa en sectors com el de l'automoció.

A nivell de les contractacions, l'organització de la Fira de Novembre ha realitzat 204 contractes. Pel que fa als expositors la xifra d'aquest any ha estat de 191, una dada molt similar a la de l'any anterior (196)

Els metres d'exposició han estat de 25.000 m2, pel que fa a la carpa central, més els 5.854 m2 d'exposició a l'aire lliure.

Per sectors i zones, la carpa ha aplegat 116 expositors comercials, més 2 estands institucionals. A la rambla Principal s'hi ha ubicat 22 expositors dedicats a l'automoció, 11 comercials i 2 institucionals, i a la plaça de la Vila, 6 estands de mitjans de comunicació, 12 d'entitats locals, 11 d'artesals locals, 5 de comercials i 4 d'institucionals.

Pel que fa a la participació dels expositors cal destacar, especialment, la presència de la delegació al Garraf de Cambra de Comerç de Barcelona, amb l'organització del primer Mercat Juvenil, celebrat de dijous a diumenge, i en el que hi van participar al voltant de 125 joves.

També destacable va ser l'expectació que va crear l'empresa Grupo Titan S.A. amb la instal•lació a la rambla Principal d'un camió – grua que, mitjançant una cistella, va enlairar 1.360 persones a 86 metres d'alçada.

La plaça de la Vila ha estat un any més centre d'atenció i concentració ciutadana durant la Fira de novembre. Un espai on, a banda dels estands institucionals de l'Ajuntament de VNG, l'UPC i el Consell Comarcal del Garraf, també va aplegar la Fira d'artesans, amb 11 artesans locals i activitats de difusió, la Fira d'entitats, amb 13 entitats locals) diferents mitjans de comunicació locals, la zona de restauració i la carpa de la Diputació de Barcelona, on diumenge s'hi va celebrar el sorteig dels vals de compra per als Mercats Municipals.

Altres punts d'interès de la Fira de Novembre va ser la participació de 15 pintors, membres del Grup de pintors de la Geltrú, que van exposar els seus treballs al carrer del Col·legi, i la Masia d'en Frederic on l'Associació dels Tres Tombs va realitzar, amb èxit, diferents activitats de difusió sobre la cultura del cavall, amb la ja tradicional Fira de mostra de cavalls, matxos i ases.

També, com cada any, va ser molt alta la participació de les escoles de la ciutat, la majoria de les quals va visitar el recinte firal durant la jornada del divendres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00