Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/11/2007

Es posa en marxa el projecte Timol per la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual

 El projecte Timol es realitza al CFO La Paperera  El projecte Timol es realitza al CFO La Paperera

De les tretze persones que van participar l'any passat al Timol, sis ja treballen en diferents empreses de la comarca

Aconseguir la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual en qualsevol empresa de la ciutat o de la comarca és l'objectiu del projecte Timol, un projecte pioner a la comarca, que aquesta setmana torna a posar-se en marxa des del CFO La Paperera, Organisme Autònom de l'Ajuntament de VNG. El projecte Timol, es va iniciar al juny de 2006 amb tretze persones, de les quals sis, actualment, ja estan treballant de forma indefinida en diferents empreses del Garraf. En aquesta segona edició, sis persones més se sumen a aquest projecte que compta amb la implicació de diferents agents socials, empresarials i institucionals, com els ajuntaments de la comarca, el CFO La Paperera, el Consell Comarcal del Garraf, la Mancomunitat de Minusvàlids Psíquics del Garraf, l'Associació d'Empresaris del Garraf-Alt i Baix Penedès, la Plataforma Ciutadana per a una Escola Inclusiva i el Col·lectiu de Pares i Mares del Garraf per una Empresa Inclusiva. 

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena ha destacat que "el projecte es basa en la recerca dels actius que cada persona, independentment de les nostres limitacions, podem aportar en el desenvolupament d'una feina". Així mateix, Joan Ignasi Elena, ha posat de manifest que "l'èxit d'aquest projecte és possible perquè hi ha persones i agents, especialment l'ADEG i el seu president, Xavier Cardona, que creuen en aquesta metodologia i han fet molta pedagogia sobre aquest projecte". El Timol, té per objectiu la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual a l'empresa normalitzada. Mitjançant aquest projecte i la seva metodologia de treball amb suport que ofereix un servei de recolzament a les empreses disposades a contractar aquests treballadors. 

El treball amb suport és un concepte de formació dels treballadors en situacions reals, que compta amb un període de formació prèvia, acompanyament en el període de pràctiques i seguiment posterior un cop la persona és contractada. L'objectiu d'aquest acompanyament en les pràctiques és formar, recolzar i facilitar l'adaptació a les característiques de cada ofici i de les organitzacions empresarials on entren a formar-hi part. Actualment les empreses de la comarca que ja han contractat algun treballador provinent del projecte Timol són Càmping Vilanova Park, DGA Arquitectura, Guarderia El Cangur, Fundació Hospital Sant Antoni Abat, Varo SA i CFO La Paperera. A més, estan donant suport en el procés de formació dues empreses més, Gruman SL i K-43.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00