Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/06/2009

Sessió d'avaluació i seguiment del Nucli Antic

Moment de la visita de seguiment del PINA  Moment de la visita de seguiment del PINA

Abans de la trobada, s'ha realitzat una visita per diversos carrers d'aquesta part de la ciutat que estan inclosos en el projecte

Aquest matí s'ha celebrat al Centre d'Art Contemporani La Sala la reunió anual del Comitè d'Avaluació i Seguiment Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic (PINA). La trobada ha servit per fer un repàs a l'estat dels treballs inclosos en el marc del PINA, tant a nivell de reurbanització de carrers com de l‘activitat social que es porta a terme en el marc de la Llei de Barris.

Prèviament a la reunió, alguns dels membres del Comitè han fet una visita pel Nucli Antic, tant per veure les obres ja iniciades com aquells carrers que enguany també es reurbanitzaran. S'han recorregut els carrers de Tarragona, dels Picapedrers i de l'Aigua, la plaça de les Neus i el carrer de Sant Pere, entre d'altres, tots ells inclosos en els projectes per a aquest 2009.

Després de la visita, s'ha celebrat la reunió, en la qual s'ha explicat el pla de treball que s'està seguint. Hi destaca el Pla d'Acció Comunitària, on s'inclouen, entre d'altres activitats, el Banc del Temps, l'exposició fotogràfica Capta el Nucli Antic, instal·lada aquests dies a La Sala, el Casal d'infants, que es porta a terme a l'Orfeó Vilanoví, o les visites guiades per diferents indrets del barri i que estan programades per a aquest estiu.

Quant a l'àmbit de la via pública, és previst que després de l'estiu s'acabin els projectes de reurbanització dels carrers dels Picapedrers, de l'Aigua i de Tarragona, i comencin els treballs en els eixos Verd i 3. D'altra banda, segueix obert el termini de presentació per a les subvencions per a la rehabilitació del Nucli Antic per a aquest 2009. Novament enguany s'han incrementat les dotacions de les subvencions, les quals poden arribar a ser de fins a un 90%.

L'acte d'avui ha comptat amb la presència de Joan Ignasi Elena, alcalde de la ciutat, Iolanda Sànchez, primera tinent d'alcalde, Xavier Oller, regidor de Projectes Urbans, Paisatge i Habitatge, Francesc Surroca, director del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic, M. Jesús Mier, subdirectora general d'Arquitectura del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, i Ramon Botey, cap de l'Oficina de Gestió del Programa de Barris del mateix Departament.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00