Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/03/2010

El conseller Joan Manuel Tresserras inaugura el nou dipòsit de l'Arxiu Comarcal del Garraf

     L'atenció als mitjans es va fer al Teatre Principal     L'atenció als mitjans es va fer al Teatre Principal

Durant la seva estada a Vilanova i la Geltrú va visitar les obres del futur Auditori Municipal, el Bosc Cinema Municipal i el Teatre Principal

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras va inaugurar divendres a la tarda el nou dipòsit de l'Arxiu Comarcal del Garraf que acull la Secció de Documents Contemporanis.

El conseller va estar acompanyat per l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, el president del Consell Comarcal del Garraf, Josep Antoni Blanco, el subdirector general d'Arxiu, Ramon Albert, el Diputat al Congrés, Sixte Moral, així com de regidors i regidores de la corporació municipal, amb els quals va visitar el nou equipament, ubicat al carrer de la Calç, de la ma del director de l'Arxiu, Rafael Mestres.

La construcció del nou magatzem va ser possible gràcies al conveni que van signar l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Generalitat de Catalunya, pel qual l'ajuntament va cedir el terreny per ubicar-hi l'equipament, i la Generalitat es va fer càrrec del cost de les obres d'un espai que serveix per dipositar els excedents que té actualment l'Arxiu Històric, ubicat al Castell de la Geltrú.
Nou dipòsit arxiu comarcal
Durant els parlaments, tant el president del Consell Comarcal com l'alcalde de Vilanova i la Geltrú van coincidir en la importància de poder disposar d'un espai on protegir, conservar i difondre la informació referent a la història del municipi i de la comarca. Joan Ignasi Elena, va ressaltar el paper vocacional que té l'arxiu per la dinamització cultural del territori, i el conseller Joan Manuel Tresserras, va destacar la singularitat del nou magatzem de l'Arxiu, que gràcies als vuit quilòmetres de prestatgeries conservarà la documentació administrativa, judicial i notarial de Vilanova i la Geltrú i els altres municipis del Garraf.

Després de la inauguració del nou dipòsit la comitiva va traslladar-se als terrenys, de la plaça de la Moixiganga on han començat les obres de construcció del futur Auditori Municipal. L'espai disposarà d'una sala d'audicions amb un aforament de 400 localitats que, d'entre d'altres, disposarà d'un magatzem, camerinos, despatxos i cafeteria.
Per la seva concepció com a centre de música, vinculat a l'Escola Conservatori Municipal de Música, l'Auditori estarà connectat físicament a aquest equipament a través de l'actual sala polivalent de l'Escola.
Auditori Municipal
Seguidament a aquesta visita el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació acompanyat de l'alcalde i els regidors i regidores del consistori vilanoví, va desplaçar-se fins al Bosc Cinema Municipal per conèixer les instal·lacions del cinema recuperat per a la ciutat el juliol de l'any passat, gràcies a l'acord de col·laboració público - privat de la seva gestió.

La visita de Joan Manuel Tresserras va finalitzar al Teatre Principal on, després d'un recorregut pel teatre, la regidora de Cultura, Isabel Pla, va presentar als mitjans de comunicació el document (Fer cultura és fer ciutat) on s'expliquen les línies i objectius de treball dels equipaments culturals de que disposa actualment la ciutat, i va desvetllar com a propostes de futur la construcció d'una tercera biblioteca pública municipal i d'un teatre de grans dimensions per a representacions de gran format, tal i com preveu el Pla Local d'Equipaments Culturals redactat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

La col·laboració i la bona entesa que existeix amb el govern de la Generalitat, en la posada en marxa d'iniciatives de caire cultural, va ser un dels aspectes destacats per l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, que va recordar la importància de la preservació de la identitat i personalitat de la ciutat a través de la cultura. "Tenim una línia clara, amb personalitat, pròpia i arrelada a la ciutat que treballem a nivell cultural. Els nostres equipaments estan lligats a la qualitat de la nostra política cultural, ben orientada, i que compta amb el suport de la Generalitat". 

Per la seva banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació va destacar la iniciativa de municipis catalans, com el de Vilanova i la Geltrú, alhora d'emprendre accions que situïn la cultura com a un dels element bàsics de les polítiques socials, i marquin una clara línia cap a la societat del coneixement. "Les noves tecnologies ens obren un nou camí per garantir l'accés universal al coneixement. En aquesta nova etapa tindrà garantit l'accés, qui pugui accedir a la informació i a la cultura, i sigui capaç de transforma-la en coneixement".

Joan Manuel Tresserras va afegir que l'accés va acompanyat d'infraestructures i equipaments mínims segons la demografia del territori, la qualitat i l'accessibilitat d'aquests equipaments, i va destacar l'aposta del govern de la ciutat per les polítiques culturals de qualitat, amb vocació de crear corrents dinamitzadores i econòmiques al voltant del fet cultural.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00