Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/05/2015

L'Aula Molas debat sobre els estudis literaris

La tercera conferènica ha vingut marcada per la recent mort del doctor Joaquim Molas    La tercera conferènica ha vingut marcada per la recent mort del doctor Joaquim Molas

La tercera edició de la Conferència consolida una iniciativa que reuneix investigadors i experts en la història de les escoles literàries

Sota el títol 'Estudis literaris: quin demà per a estudis de sempre?', la Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha acollit la 3a edició de la Conferència de l'Aula Molas, que ha reunit una trentena de persones entre d'estudiosos i acadèmics, a més d'estudiants de batxillerat i universitaris.

Una edició que serveix per consolidar la tasca de l'Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i que s'ha organitzat amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya.

En una jornada marcada per la mort de Joaquim Molas fa unes setmanes, la directora executiva de l'Aula, Montserrat Comas, ha recordat en la presentació que la taula rodona sobre "El llegat intel·lectual de Joaquim Molas", emmarcada en la jornada d'avui, "és un primer pas per marcar les directrius de l'Aula d'ara endavant". La taula rodona en record/homenatge a Molas és la primera reflexió entorn el seu llegat intel·lectual, la defensa del qual recau per responsabilitat i voluntat a Vilanova i la Geltrú.

Comas ha agraït el compromís de totes les persones que s'han implicat en els projectes de l'Aula. A banda de la celebració d'aquesta Conferència, l'Aula Molas ha impulsat la creació d'un grup de treball de professors de batxillerat perquè els alumnes del Garraf disposin d'una eina de treball per vincular art i literatura, des de la Biblioteca Museu Balaguer. Una iniciativa que compta amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics i que es vol fer extensiva als alumnes universitaris.
L'altre projecte en el que treballa intensament l'Aula Molas és l'edició dels Quaderns Kodac d'Enric Cristòfor Ricart.

La jornada ha servit per fer un balanç de les escoles, els corrents i les figures més representatives dels estudis literaris des del segle XVIII ençà, per oferir-ne una visió retrospectiva i per valorar les tendències del present i fer propostes constructives per als estudis del futur.

Conferència Aula Molas2


Abans de la primera conferència, "Les escoles del passat (segles XVIII-XIX)", per Roger Canadell de la UOC, la regidora de Cultura Marijó Riba ha donat la benvinguda als assistents i ha recordat que "la figura de Joaquim Molas en ha fet créixer com a país, i amb la consolidació d'aquesta Conferència posem el nostre granet de sorra en el creixement del nostre país i al nostra cultura".

El programa de la jornada compta també amb una visita al Museu Víctor Balaguer amb Teresa M. Sala (UB), sota el títol "Art i literatura, una simbiosi creativa". Una visita que enllaça amb la Nit dels Museus, que se celebra demà dissabte 16 de maig.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00