Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/12/2009

S'inaugura la Mostra de Projectes Artwork 2009 a La Sala

   La regidora de Cultura, Isabel Pla, adreçant-se als assistents   La regidora de Cultura, Isabel Pla, adreçant-se als assistents

L'exposició es podrá visitar fins el dijous 7 de gener

El Centre d'Art Contemporani La Sala acull, des de dijous de la setmana passada, la Mostra de Projectes Artwork 2009, fruit de la Convocatòria Artwork: tallers i comissariat 2009.

Durant la inauguració, a la qual hi van assistir els artistes que hi prenen part, la regidora de Cultura, Isabel Pla, va destacar la rellevància de l'exposició. "Aquesta mostra és molt important perquè amb l'activació dels tallers s'inicia la últimes de les línies de treball de l'equipament".

Fernando Periquet , en nom de tots els artistes participants a la mostra, va explicar la seva experiència, i va convidar a tota la ciutadania a gaudir dels projectes que es poden veure. Destacar també la presència dels alumnes dels grups de sisè del CEIP Canigó, CEIP Sant Jordi i CEIP Arjau, de la ciutat, que van participar com artistes en un dels projectes exposats. 

La convocatòria de tallers i la mostra formen part del programa ARTWORK'09 de la Diputació de Barcelona, un programa de suport a les polítiques de producció, promoció i difusió de les arts visuals i la creació audiovisual dels ajuntaments de la província de Barcelona. Artwork'09 s'inscriu en la convocatòria de Projectes Innovadors del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i compta amb el finançament del Fons Social Europeu. 

Els 4 projectes becats són els següents:

-Projecte Entredós, de Rosa Pérez i Fiona Capdevila.
Reflecteix la inquietud de les seves creadores al voltant dels patrons i el material de costura, treballant amb tècnica mixta i integrant elements de collage a les seves obres

-Ceres, de Fernando Periquet i Maria Saurina.
Sota la premissa de "Què en farem del nostre futur?" ambdós creadors treballen amb alumnes de sisè de primària amb l'objectiu de reflexionar, mitjançant les imatges, sobre el cel i el sòl.

-Follia de caps, de Xavier Duran.
Utilitzant la tècnica del vídeo i les noves tecnologies, aquest projecte pretén fer un viatge a l'interior del cervell com a motor de nostre cos.

-Teler de Vida, de Carolina Raventós.
Aquest projecte pren com a punt de partida la pregunta de si "són les xarxes socials virtuals el futur per conèixer l'altre?". L'objectiu és capturar i plasmar la situació de connexió i desconnexió en referència a la xarxa global.

D'altra banda, el Pati Manning del Centre de Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona, acull fins a finals de gener un compendi dels projectes realitzats pels 12 municipis integrats al programa "Artwork 09", entre els quals hi ha Vilanova i la Geltrú, Calaf, Granollers, Manresa, Mataró i Vic.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00