Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/10/2011

Nou projecte per activar el Museu del Mar i el Far de Sant Cristòfol

Far de Sant Cristòfol  Far de Sant Cristòfol

El Govern municipal estudia la creació d'un centre d'acollida per als visitants, alhora que vol dinamitzar aquest espai amb l'ampliació de la seva oferta cultural

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està treballant en un nou projecte per esperonar l'actual Museu del Mar a la vegada que continuar treballant en la línia d'oferir nous productes i noves activitats a totes aquelles persones que visiten la nostra ciutat. En aquest sentit, el regidor de Joventut, Promoció Econòmica, Turisme, Comunicació i Premsa, Gerard Figueras, ha manifestat que "la intenció del Govern és recuperar l'espai del Far de Sant Cristòfol i dignificar-lo, actualitzant el Museu del Mar i creant un nou Centre d'Atenció al Visitant. Aquest centre seria una mena d'oficina de turisme pensada per als visitants de la ciutat".

El Govern ha començat a treballar en el projecte, i fa uns dies es va reunir amb el president del Ports de Barcelona, Sixte Cambra, per tal de plantejar-los la iniciativa i negociar-ne la cessió de l'espai. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú havia quedat a deure el pagament d'aquesta cessió dels darrers anys. Ara s'ha arribat a un acord amb aquesta institució per tal de condonar el deute i establir un conveni d'ús amb Ports de Barcelona per part de l'Ajuntament durant aquest 2011.
Segons ha explicat Gerard Figueras, "el nou conveni de cessió del Far a l'Ajuntament de la ciutat dependrà del projecte que es presenti a Ports de Barcelona i de la inversió que s'hi pugui fer, poden establir-se un període d'entre 15 o 30 anys".

Paral·lelament, el Govern municipal ha mantingut contactes amb la junta del Museu del Mar per tal de recuperar un projecte museístic que s'havia elaborat durant l'últim govern de CiU. Ara caldrà adequar aquesta proposta, adaptant-la a la voluntat municipal de convertir l'espai del Far de Sant Cristòfol en un espai bifuncional, on es complementarà l'activitat museística amb l'ús turístic.

Un dels principals obstacles a què haurà de fer front aquest nou projecte serà el del seu finançament. És per això que, des de l'Ajuntament es planteja la possibilitat que, a banda del finançament públic, es creï un bar en les instal·lacions, amb la concessió del qual caldrà fer front a les obres d'adequació de l'espai.

Quant a l'espai museístic, el que pretén aquest projecte en últim terme és definir com ha de ser el Museu del Mar, dignificant i ordenant tot allò que ja hi ha, oferir un espai al llegat Roig Toquès, que quedaria emplaçat també en aquest espai, i donar cabuda també a dues embarcacions cedides a l'Ajuntament, la barca Mercè i el bot salvavides Víctor Rojas.
El projecte compta amb un futur nou element que caldrà sumar a la resta de l'oferta. Es tracta de les calderes del tint, ubicades darrera de l'antic Pòsit de Pescadors, un espai únic que havia servit fa molts anys com a lloc per tintar les xarxes dels pescadors i que és propietat del la Confraria. La voluntat és reformar aquest espai i afegir-lo en l'oferta turística.

El nou projecte per al Far de Sant Cristòfol vol, doncs, incidir en tres aspectes claus: dignificar l'espai, ampliant l'oferta museístics del Museu del Mar; recuperar el Far, i oferir un nou punt d'atenció als visitants.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00