Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/05/2012

S'instal·la a Neàpolis una nova empresa de disseny i creació de videojocs

 La I Jornada sobre jocs saludables es farà coincidint amb el Dia Mundial sense fum         La I Jornada sobre jocs saludables es farà coincidint amb el Dia Mundial sense fum

EsilexGames dissenya i crea videojocs relacionats amb la salut i disposen d'un joc que funciona com a mètode d'ajuda per deixar de fumar

A partir del mes de juny s'instal·larà a l'espai Cowork Neàpolis l'estudi de creació de videojocs EsilexGames. Aquesta empresa que aposta pel desenvolupament i creació de videojocs en l'àmbit de la salut (els anomenats 'serious games'), ha creat el joc 'Good Nico helps you quit' com a mètode d'ajuda per deixar de fumar. El joc ha estat dissenyat per a terminals de Smartphone i tablets, amb sistema operatiu IOS (Iphone i Ipad) i ben aviat també estarà disponible en Android.

La implantació d'Esilex Games al Cowork Neàpolis va sorgir arran de la col·laboració entre aquesta empresa i l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID), entitat que també col·labora habitualment amb l'espai de la Tecnologia i les Idees de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Neàpolis. Per a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú la implantació d'aquesta nova empresa a Neàpolis suposa l'obertura d'un nou àmbit d'actuació al voltant de les noves tecnologies aplicades al sector de la telefonia mòbil.

La primera tinenta d'alcaldia i regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens, ha explicat que un any després de l'arrancada formal del cowork "hem fet un salt exponencial quant a la implantació d'empreses a l'espai cowork i ja en són 23 les que estan treballant des d'aquí i estem a punt d'acollir-ne tres més". Per a Ariadna Llorens el tipus de col·laboració que s'ha establert amb aquesta empresa és l'estratègia que cal dur a terme per tal de fer avançar la ciutat. En aquest sentit també s'ha manifestat Joan Carles Lluch, director-gerent de Neàpolis qui ha explicat la voluntat de col·laboració entre Esilex Games, Neàpolis i d'altres regidories com la de Salut i l'Hospital de Sant Antoni Abat "amb les quals s'ha establert un vincle d'entesa i col·laboració que engloba l'administració pública i l'empresa privada".

Des de la regidoria de Societat de la Informació ja es va marcar com a objectiu de l'actual Pla d'Actuació Municipal impulsar la implantació d'empreses d'aquest àmbit a la ciutat. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de Neàpolis va ser present al Mobile World Congress i s'ha vinculat, col·laborant amb institucions com la Generalitat, a les estratègies derivades de la designació de Barcelona com a Mobile World Capital. Per a la regidora de Societat del Coneixement, "desenvolupar l'àmbit dels 'serious games' i el 'e-health' des de Neàpolis "suposa iniciar una nova línia de creixement de negoci que ja es fa arreu d'Europa i que ara cal implantar al nostre país". Segons la regidora Llorens "vincular la salut i la virtualitat obre un ampli ventall d'opcions com per exemple disposar d'eines per al control de la diabetis, l'alzheimer, l'alimentació o el monitoratge des de casa i a temps real de situacions de salut delicades". En definitiva, ha explicat Ariadna Llorens són "línies de recerca i de futur laboral que volíem fer des de Neàpolis".

Jornada de Jocs Saludables
Amb motiu del Dia Mundial sense Fum, se celebrarà a Vilanova i la Geltrú, el dijous 31 de maig, la I Jornada de Jocs Saludables. La sessió, que es durà a terme a Neàpolis està organitzada per l'empresa Esilex Games, que té com a lema 'Amb la salut no es juga, però jugant es pot fer salut'.

Entre els objectius de la jornada hi ha la voluntat de donar visibilitat als agents que intervenen en la creació i desenvolupament d'aplicacions i videojocs en el camp de la salut. Per aquest motiu a la taula rodona sobre Jocs i Salut hi intervindran professionals de l'àmbit sanitari i la investigació com el doctor Fernando Fernández-Aranda, coordinador de l'Hospital de Bellvitge i del Projecte Island; el doctor Joan Lozano, gerent d ela Fundació d'Atenció Primària i Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària o Marta Clarà, professora de videojocs a l'EMAID. 

rp esilexgames2Imatge de la I Jornada de Jocs Saludables

Míriam Broceño, co-fundadora d'EsilexGames, ha explicat que per desenvolupar les seves creacions "es creen sinergies i equips multidisciplinaris i justament això és el que hem trobat a Neàpolis". Per a l'empresa, el joc 'Good Nico' "és el primer d'una línia de jocs saludables vinculats a temes com l'alimentació, les fòbies i altres aspectes de l'àmbit de la salut que tenen previst desenvolupar". Segons ha explicat Enric Solà, co-fundador d'EsilexGames, 'Good Nico' gaudeix d'una notable acceptació "amb gairebé 700 descàrregues en 15 dies que fa que hi ha disponible la versió gratuïta i amb un miler de descàrregues de la versió de pagament, que té un cost de 0,79 euros".

La I Jornada de Jocs Saludables també serà el moment per presentar els finalistes i el guanyador/a del primer concurs de cinemàtiques 'Good Nico', per a l'aplicació per mòbil 'Good Nico, Helps you quit' realitzat entre els alumnes del Cicle de Videojocs de l'EMAID.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00