Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/01/2017

La tecnologia 'Blockchain' al Campus Universitari de la Mediterrània

Aquest dijous 26 de gener Neàpolis acull una conferència gratuïta sobre el potencial que té el 'Blockchain' (cadena de blocs) com a element de verificació per realitzar transaccions financeres segures

‘El potencial de la tecnologia Blockchain per a la indústria' és el títol de la conferència gratuïta programada pel Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) per a dijous vinent 26 de gener a les 18 h, a l'auditori de Neàpolis.

L'Agència Pública d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú comptarà com a ponent per a l'acte amb Carlos Barbero co-fundador de BTC Guardian i de Coloured Seeds Coworking Space a la capital del Garraf i divulgador de la tecnologia Blockchain i de l'economia col·laborativa. L'objectiu de la xerrada, que és gratuïta i a la qual per assisisitr-hi només cal inscriure's prèviament al web del CUM, és ajudar a entendre les persones interessades en aquest àmbit, la tecnologia i el fenomen Blockchain.

Tecnologia Blockchain (cadena de blocs)
A grans trets segons experts del sector econòmic i financer, la tecnologia Blockchain pot transformar no només el sector financer sinó també altres àmbits com empreses energètiques, telecomunicacions, administracions públiques, transport, mitjans de comunicació, etc. Es tracta d'una tecnologia que pot ajudar a determinar la veracitat d'una persona o empresa de manera que no calgui fer circular externament dades personals o empresarials esdevenint una prova d'identitat. En aquest sentit, el Blockchain en el sector financer permet la gestió segura de transaccions financeres sense entitats intermediàries. La primera d'aquests protocols va ser ‘Bitcoin' però actualment n'hi ha d'altres.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00