Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/10/2009

S'inaugura la rehabilitació de les façanes de l'edifici de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Inauguració de la rehabilitació de les façanes del museu Inauguració de la rehabilitació de les façanes del museu

També s'ha obert l'exposició 'Surge et Ambula'. Tots dos actes s'inclouen en la commemoració dels 125 anys de la inauguració de la Biblioteca Museu

Avui dilluns, 26 d'octubre, es commemora el 125è aniversari de la inauguració de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú (1884-2009). Una institució cultural, pionera i innovadora, considerada com el primer edifici català de nova planta per complir les funcions de biblioteca i de museu. Per tal de celebrar aquests 125 anys de vida s'ha elaborat un programa commemoratiu, que es va iniciar aquest cap de setmana i que es clourà a finals de març.

El tret de sortida es va fer aquest diumenge amb la inauguració de la rehabilitació de les façanes de l'edifici i de l'exposició temporal Surge et ambula. 125 anys de Biblioteca Museu. L'acte va ser presentat per la regidora de Cultura, Isabel Pla, i va comptar amb la intervenció de l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena. Després dels parlaments hi va haver una lectura de textos a càrrec de l'actor Lluís Soler. Seguidament es va fer una visita a l'exposició.

L'exposició temporal és un viatge en el temps que recrea les sales de la biblioteca museu, en els primers anys, seguint les pautes que les fotografies antigues han deixat com a testimoni. El que s'exhibeix en la mostra actual, per intentar recrear aquest ambient del segle XIX, és tota obra original que va entrar entre 1884 i finals de segle. L'exposició està estructurada en dos àmbits: en la sala de lectura s'ha instal·lat la secció biblioteca, i a la sala d'exposicions temporals s'ha evocat la secció museu.

La commemoració dels 125 anys de l'edifici ja es iniciar dissabte amb una jornada de portes obertes a la Biblioteca - Museu que s'allargarà fins avui de 18 a 20 hores.

Per la seva banda l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer presentarà també avui dilluns, a les 19 h, el segon número del Butlletí de la Biblioteca Museu Balaguer. És tracta d'una publicació de caire divulgatiu que recull articles relacionats amb el fons patrimonial de la institució.

I a partir del dijous 29 d'octubre s'inicia el cicle de conferències programades amb motiu del 125è aniversari. La primera porta per títol Context històric vilanoví de l'època, i anirà a càrrec d'Albert Tubau, enginyer tècnic industrial i historiador.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00