Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/06/2015

Activitats d'estiu al Museu Romàntic Can Papiol

En Benet Rubinat acompanya els visitants en la visita teatralitzada que els transporta al segle XIX    En Benet Rubinat acompanya els visitants en la visita teatralitzada que els transporta al segle XIX

Enguany Can Papiol ofereix les visites guiades, i noves activitats d'estiu com visites nocturnes i tastos de vins

Arriba l'estiu i és un bon moment per conèixer els museus de la ciutat. Com cada any, al Museu Romàntic Can Papiol tornen les visites teatralitzades ambientades a l'època de la guerra del francès. Aquestes visites, amb el nom "Hostes vingueren que de casa ens tragueren" es faran dissabte 18 de juliol, diumenge 23 d'agost i dissabte 19 de setembre, sempre a les 19.30 h. Els visitants, acompanyats del senyor Benet Rubinat (nebot de Francesc de Papiol) i alguns membres del seu servei, recorreran la casa d'una de les famílies benestants més importants de Vilanova i la Geltrú al segle XIX. La presència dels francesos a la ciutat, la religiositat dels seus inquilins o la vida quotidiana que s'amagava darrere d'aquestes quatre parets quedaran a la vista dels espectadors perquè entenguin, d'una manera divertida, com era la vida al segle XIX. En finalitzar, se servirà una copa de cava al jardí del Museu. Aquesta visita té un preu de 10 euros i requereix reserva prèvia.

A més, Can Papiol segueix proposant un diumenge al mes una visita al museu en família, amb una visita guiada adaptada als més petits de la casa, que els ajudarà a entendre com era la vida en una casa com aquesta ja fa uns quants anys. Durant aquest estiu es farà els diumenges 12 de juliol, 16 d'agost i 6 de setembre. Comença a les 11 h, és gratuïta per als infants, i per als adults té el preu de l'entrada al museu. Cal reserva prèvia.

I aquest estiu el Museu Romàntic proposa també activitats noves, com les visites nocturnes a Can Papiol. Aquesta activitat permetrà als visitants descobrir la casa de nit, tot gaudint de la nova il·luminació de les diferents estances i d'una copa de cava al jardí del museu. Les visites nocturnes començaran a les 22 h, es faran els divendres 10 i 24 de juliol i 7 i 28 d'agost, i tindran un preu de 5 euros. Caldrà reservar també.

Una altra nova proposta de Can Papiol per als mesos d'estiu són els tastos de vins al jardí del museu en col·laboració amb La Guia de vins de Catalunya i 12 D.O.'s. Es podrà gaudir dels darrers 50 anys de la viticultura catalana per mitjà dels tastos, on s'esbrinarà el grau d'adaptació de les varietats de raïm a la vinya catalana tot comparant els vins obtinguts a partir d'elles. Els tastos tenen un preu de 20 euros, començaran a les 20 h i es faran dijous 23 de juliol (carinyena versos merlot), 20 d'agost (garnatxa negra versus cabernet sauvignon), i 17 de setembre (chardonnay versus garnatxa blanca/xarel·lo).

Per reservar qualsevol d'aquestes activitats a Can Papiol cal trucar al 93 893 03 82, o bé escriure a museupapiol@vilanova.cat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00