Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/09/2012

Ajuntament i Generalitat demanen mesures correctores a la planta de Componentes Vilanova

La planta de Componentes Vilanova, antiga IMSA, va complir 50 anys el 2009   La planta de Componentes Vilanova, antiga IMSA, va complir 50 anys el 2009

L'Ajuntament de VNG ha rebut les queixes dels veïns de la zona residencial Les Llunes per la contaminació i el soroll d'aquesta indústria

Els veïns de la zona residencial Les Llunes fa mesos que denuncien davant l'Ajuntament els nivells de contaminació provinents de la fàbrica Componentes Vilanova, situada entre Vilanova i Les Roquetes.

L'administració local, que és qui té competència en matèria de sorolls, ha fet diverses medicions i ha detectat algunes irregularitats. La darrera mesura que va prendre va ser demanar a l'empresa una auditoria acústica, que el mes de juliol arribava als tècnics de l'Ajuntament per demostrar que en un punt de la planta s'havia arribat als 59 decibels. Val a dir que el límit de decibels nocturns permesos en una zona que urbanísticament es denomina "de transició", és de 55 decibels. Un límit diferent del que es permet en zones residencials.

Segons la regidora de Medi Ambient, Blanca Albà "aquella zona està qualificada com industrial, i és molt difícil compatibilitzar l'ús industrial i l'ús residencial. De totes maneres, des de l'Ajuntament se seguirà inspeccionant de manera periòdica i es demanaran les mesures correctores necessàries cada vegada que es detecti irregularitats".

En aquest sentit, la regidora s'ha reunit amb els veïns i els ha explicat la situació, recordant-los que la zona té un tractament diferent del que tenen les zones residencials.

Pel que fa a la contaminació de fums i olors, és la Generalitat qui hi té competència. Per això des de l'Ajuntament es fa arribar totes les denúncies veïnals a la Direcció General de Qualitat Ambiental, que també fa inspeccions periòdiques de control. En el darrer informe tècnic, amb data del 5 de juliol, la inspecció seguia detectant irregularitats en uns filtres i proposa l'obertura d'un expedient sancionador si no es corregeixen aquests problemes. La Generalitat, per tant, seguirà reclamant mesures correctores mentre se superin els límits permesos de contaminació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00