Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/10/2007

Se celebra la Jornada sobre el futur de Galàctica

  Tomàs Álvaro i Joan Ignasi Elena, aquest matí Tomàs Álvaro i Joan Ignasi Elena, aquest matí

Neàpolis acull la jornada Galàctica'07. Plataforma de Futur, al voltant de la nova orientació que ha de tenir la fira d'invents

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro han inaugurat aquest matí la jornada Galàctica'07. Plataforma de Futur. Aquesta sessió de treball, que es desenvolupa durant tot aquest divendres, té per objectiu reflexionar i debatre sobre aquesta fira d'invents. La idea és determinar si, després de tretze anys, Galàctica ha de continuar sent una exposició d'enginys o bé un aparador per a la investigació i la innovació. 

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, ha iniciat la seva intervenció destacant que Vilanova i la Geltrú ha estat i és una ciutat industrial i econòmicament potent. Actualment, ha dit l'alcalde, VNG és una ciutat molt vinculada al coneixement i a la innovació a través de la UPC i del Centre Tecnològic i la voluntat del govern és que la ciutat continuï apostant pel coneixement. Joan Ignasi Elena ha manifestat que en aquest entorn Galàctica té molt de sentit i la jornada d'avui és una oportunitat per reafirmar aquesta aposta que fa l'Ajuntament pel futur i l'activitat econòmica. 

Joan Ignasi Elena ha afirmat que 'Creiem en Galàctica i en el seu futur i per aquest motiu s'ha volgut donar una nova empenta a la fira'. Per la seva banda, el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Tomàs Álvaro ha manifestat que Galàctica ha funcionat molt bé durant aquests tretze anys de vida i que ara s'ha plantejat la voluntat d'anar més enllà i estructurar un nou model de fira que serveixi per al futur. Tomàs Álvaro ha manifestat que la ciutat aposta per la Societat de la Informació, les noves tecnologies, la innovació i l'I+D i això passa per implicar a Galàctica altres sectors vinculats a l'empresa i a la universitat. 

La jornada ha continuat amb una sessió magistral, un acte de caire obert on s'han mostrat les diferents experiències d'experts en el camp de la innovació i la recerca. Posteriorment s'ha celebrat la taula d'experts, on s'ha debatut a porta tancada sobre les opcions de futur de Galàctica.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00