Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/09/2007

S'han iniciat les obres de la Plataforma de Serveis

  El pressupost de l’actuació és de 13.636.325 euros   Ja han començat les obres de construcció

Està previst que l'edifici es pugui obrir al l'estiu de 2009

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va convocar, ahir dimarts a la tarda a la Casa Mir, una trobada amb els veïns i veïnes afectats per l'inici de les obres de construcció de l'edifici que esdevindrà la Plataforma de Serveis. Com a representants municipals, la tercera tinent d'alcalde i regidora de Serveis Socials, Sanitat, Salut i Convivència, Encarna Grifell; i el regidor d'Urbanisme, habitatge i paisatge, Xavier Oller, acompanyats del gerent de l'hospital de Sant Antoni Abat, Carlos Constante i un representant de l'empresa constructora de l'obra, Contratas i Obras ECSA, van atendre les observacions, i preguntes de la vintena de persones assistents a l'acte.

La Plataforma de Serveis d'Atenció a la Dependència serà un nou equipament dedicat al que s'anomena 'atenció integral a la persona', és a dir, tota l'assistència que abasta necessitats socials i sanitàries. El seu objectiu és promoure l'autonomia personal, amb una atenció continuada i individualitzada. Per això, s'hi inclouen, d'una banda, serveis de proximitat relacionats amb l'atenció en l'entorn familiar i social, l'atenció a domicili, recursos residencials, i d'altra, recursos de suport a diferents situacions, com un menjador social o un recurs d'allotjament d'urgència. La nova Plataforma la gestiona el Consorci de Serveis a les Persones de VNG, un ens integrat per l'Ajuntament de VNG, la Fundació de l'Hospital Sant Antoni Abat, el Consorci Hospitalari de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquest ens es va crear el desembre de 2004 amb l'objectiu d'ampliar i millorar la gestió de serveis d'ús social i sanitari a la ciutat. 

El propòsit de la Plataforma, en l'àmbit de l'atenció a les dependències, és facilitar al màxim el manteniment de la persona a la seva llar, però a la vegada proveir-li els recursos que en cada moment necessiti per afrontar la pèrdua progressiva de la seva autonomia personal. Per fer-ho possible, la Plataforma disposarà d'una residència i un centre de dia, a més de l'Equip d'Atenció a les Dependències (EAD), encarregat de la gestió de les persones en situació de dependència. A banda, la Plataforma abastarà altres serveis, com un menjador social, el Punt de Trobada (servei destinat a facilitar les visites dels infants amb els progenitors no custodis en casos de separació problemàtica), i serveis d'estada limitada per a dones que han patit violència domèstica. 

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vol promoure un sistema d'atenció que aglutini la provisió de diferents serveis per a la gent amb dependència, tant sanitaris com socials. La Plataforma de Serveis estarà ubicada al carrer de Sant Josep en un edifici nou que s'està construint en un solar de 4.038 m2. L'indret queda enfront de l'Hospital de Sant Antoni Abat, de manera que s'aconsegueix donar forma a un complex sanitari i social d'atenció a les persones. En una segona fase de construcció, es preveu crear pisos tutelats El centre s'ha dissenyat estructuralment i funcionalment de manera que es pugui adaptar a les necessitats canviants dels usuaris. L'edifici tindrà un total de 13.889 m2. 

Es conceptualitza com un conjunt multifuncional que ha d'incloure les àrees residencial, centre de dia, espais compartits i serveis complementaris. La residència comptarà inicialment amb 132 places, de les quals 91 estaran concertades per la Generalitat de Catalunya. El centre de dia tindrà capacitat per a 60 persones, de les quals també 28 seran concertades per la Generalitat. La superfície total construïda per resident es calcula que serà d'uns 40 m2. A la nova Plataforma de Serveis cada usuari disposarà d'una mitjana de 48 m2. El pressupost de l'actuació és de 13.636.325 euros
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00