Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/06/2012

Tret de sortida de les activitats d’estiu al Museu Víctor Balaguer i al Museu Romàntic Can Papiol

Visites teatralitzades al Papiol Visites teatralitzades al Papiol

Una de les novetats en la programació d'aquest estiu al Museu Romàntic és un taller de cata de vins

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer i Font's Adventure han organitzat una marxa nòrdica i cultural que combina una visita comentada al capvespre al Museu i un circuit a peu per la zona del Colls. El punt de trobada serà al pàrquing de la platja del Far a les 20 h i es realitzarà amb l'acompanyament d'un guia professional. La travessa de marxa nòrdica finalitzarà amb un refrigeri per a tots els assistents. El preu és de 10 euros per persona. Informació i reserves al telèfon 607 16 78 03 o al correu electrònic miquel@fontsadventure.com.

El diumenge 10 de juny, a les 12 h, tindrà lloc l'activitat familiar Contes del món, una activitat que vincula les col·leccions etnològiques del Museu amb contes tradicionals dels països que hi són representats: Amèrica Precolombina, Filipines, Egipte i Àsia. Els contes són explicats per persones originàries d'aquests països que resideixen a Vilanova i la Geltrú. En aquesta ocasió la sessió estarà dedicada a les Filipines, i la Dyane Yu Ildefonso de Pangasinan (Luzón) explicarà La llegenda de les illes Filipines. Contes del món és realitza en col·laboració amb el Servei de Convivència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

I el diumenge 17 de juny, a les 12 h, tindrà lloc l'activitat Mirades a la col·lecció, dedicada a L'art del segle d'Or. Una visita comentada als quadres del dipòsit del Museo Nacional del Prado. Un important conjunt de pintura barroca del segle XVII, principalment del segle d'or espanyol amb algun exemple europeu de l'escola flamenca. Destaquen els noms de pintors universals com El Greco, Goya, Murillo, Ribera, Rubens, Brueghel o Van Dyck. El preu és de 2 euros per persona i cal reserva prèviament al telèfon del museu 93 815 42 02.

El Museu Romàntic Can Papiol comença la programació d'estiu amb l'itinerari urbà La Vilanova d'abans que tindrà lloc el dissabte 9 de juny a les 18 h. Un passeig guiat pel Nucli Antic i una visita comentada a Can Papiol. El preu de l'activitat és de 5 euros per persona, i cal fer reserva prèvia al telèfon del museu 93 893 03 82 o bé al correu electrònic museupapiol@vilanova.cat

Una de les novetats en la programació d'aquest estiu al Museu Romàntic és un taller de cata de vins. L'activitat que porta per nom Denominació d'Origen Can Papiol és realitzarà en 4 sessions, cada una de les quals estarà dedicada a un tipus de vi diferent (negre, rosat, blanc i xarel·lo). Complementàriament a la cata es farà una introducció a la història del vi a la comarca del Garraf.

La primera sessió estarà dedicada als vins negres i tindrà lloc el divendres 15 de juny a les 19.30 h. La resta de sessions que es faran durant els mesos d'estiu: El millor moment pels vins rosats, el divendres 13 de juliol, a les 19.30 h; 100 % xarel·lo, divendres 31 d'agost a les 19.30 h, i Vins amb bombolles, el divendres 21 de setembre a les 19.30 h. El preu per sessió és de 5 euros per persona. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al telèfon del museu 93 893 03 82 o bé al correu electrònic museupapiol@vilanova.cat. Col·laboren Caves Valldosera, Can Ràfols dels Caus i Sommeliers de Penedès.

Can Papiol reprèn les visites teatralitzades per aquest estiu. Hostes vingueren que de casa ens tragueren és el nom que rep l'activitat i la visita està ambientada en l'arribada de les tropes franceses a Vilanova i la Geltrú. L'activitat finalitzarà amb una copa de cava. La primera visita tindrà lloc el dissabte 16 de juny a les 19 h. La resta de visites programades són: dissabte 7 de juliol, 25 d'agost i 22 de setembre a les 19 h. El preu és de 10 euros per persona. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al telèfon del museu 93 893 03 82 o bé al correu electrònic museupapiol@vilanova.cat.

La programació d'estiu es pot consultar a les webs dels respectius museus www.victorbalaguer.cat i www.vilanova.cat/museupapiol i també es pot seguir al twitter a través de l'etiqueta #estiumuseusVNG.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00