Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/05/2013

L'IMET imparteix un curs d'Activitats auxiliars i de suport al buc en port

En finalitzar el curs els alumnes rebran un Certificat Oficial de Professionalitat         En finalitzar el curs els alumnes rebran un Certificat Oficial de Professionalitat

29 persones en atur han realitzat formació teòrico-pràctica i es preparen per realitzar pràctiques en empreses del Port de VNG

Aquesta setmana finalitza a les instal·lacions de l'empresa Dradisa la formació del curs 'Activitats auxiliars i de suport al buc en port'. Es tracta d'un curs teòrico-pràctic, impartit per l'IMET i subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, que entre els mesos de febrer i maig han realitzat 29 persones en situació d'atur. 

La regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens, ha visitat els alumnes que aquest matí realitzaven pràctiques al port vilanoví i ha destacat "que es tracta d'un curs que no requereix d'una formació específica per accedir-hi". Així doncs, les 29 persones que l'han fet procedien d'altres àmbits professionals no vinculats a l'àmbit mariner o portuari. En aquest sentit, Ariadna Llorens ha destacat "la importància del fet que tot l'alumnat d'aquest curs obtindrà un certificat oficial de professionalitat, un títol reglat que els pot ajudar a l'hora de buscar feina". 

Aquest és el primer any que l'IMET imparteix aquesta formació que s'ha realitzat en dos grups de 15 i 14 persones respectivament al matí i a la tarda. La regidora d'Ocupació ha assenyalat "l'esforç que ha realitzat el personal de l'IMET per ser creatius i cercar noves possibilitats de formació i ocupació". A més la regidora Llorens també ha destacat la implicació de les empreses situades al Port de VNG, en el cas de Dradisa a l'hora de realitzar la formació pràctica i, en el cas del Club Nàutica o Gran Marina, a l'hora de realitzar les pràctiques del curs. 

curs buc en port2   curs buc en port3

El perfil de l'alumnat és heterogeni en edat, de 20 a una mica més de 50 anys, majoritàriament són homes però també han volgut optar a aquesta formació dues dones. El professor del curs, Juan Carlos Casals, és pilot de primera de Marina Mercant i ha destacat sobretot "la implicació dels alumnes i la dedicació, atenció i entusiasme que han dedicat a aquest curs". Segons ha explicat Juan Carlos Casals, el 90% dels alumnes no coneixien l'àmbit mariner i el primer que va haver de fer va ser situar-los, ensenyar-los a moure's dins d'una embarcació i a conèixer les pràctiques pròpies d'aquest tipus de feina. En aquest sentit Juan Carlos Casals ha explicat "que van haver d'aprendre a aixecar i moure pesos, manteniment de les barques, realització de nusos mariners i caps, etc". A més, també han après, segons ha explicat el professor del curs, a treballar amb fibra de vidre "perquè actualment totes les embarcacions estan fetes d'aquest material i per tant els he ensenyat a laminar, polir, massillar i imprimir diferents tipus de pintura als cascos de les embarcacions i també tasques de manteniment a l'interior". 


Àlbum de fotos
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00