Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/05/2012

Campanya de control de robatoris de bicicletes

La Policia Local recomana lligar les bicicletes amb cadenats segurs       La Policia Local recomana lligar les bicicletes amb cadenats segurs

La policia local porta a terme una campanya de control de robatoris de bicicletes. Els consells per evitar els robatoris passen per lligar-la amb un bon cadenat, aparcar en llocs adequats, i identificar la bicicleta.

Fins al 31 de juliol la policia local porta a terme una campanya de control de robatoris de bicicletes a la nostra ciutat. És per això que des de la regidoria de Seguretat Ciutadana s'han difós alguns consells per evitar els robatoris.
Per lligar la bicicleta, cal buscar un element rígid i lligar el quadre i una roda, i és aconsellable lligar amb dos cadenats les dues rodes.

Pel que fa als diferents cadenats, s'aconsellen, per ordre de seguretat:
1- LA U RÍGIDA: Ofereix la major resistència. N'hi ha de diferents qualitats i gruix, però són els més segurs. Protecció molt alta.
2.- ARTICULAT: Ofereix major flexibilitat a l'hora d'amarrar la bici, encara que és una mica menys segur. Protecció alta.
3.- CADENA: Protegeix bé quan és gruixuda, però és pesada i incòmoda de portar. Protecció alta.
4.- PITÓ: Imposa, però s'infringeix amb facilitat per les articulacions. Pesa bastant. Protecció mitjana.
5.- CABLE TRENAT: És el més popular però es talla amb facilitat. És més dissuasori que eficaç. No detindrà un lladre proveït amb eines. Protecció baixa.
6.- TANCAT AMB CLAU DE QUADRE: Bloqueja la roda posterior, mentre lligues la davantera i el quadre amb un altre cadenat. Protecció complementària.

Pel que fa als panys més segurs, s'aconsella triar un pany de clau plana de qualitat, mai claus rodones que s'obren molt fàcilment.

Per evitar el robatori de bicicletes cal tenir en compte algunes recomanacions:

Aparcament

Pel que fa a l'aparcament, a la via pública cal escollir els espais d'aparcament més freqüentats, per tal que la bicicleta quedi a la vista de tothom. Aparqueu la bicicleta en un lloc que us permeti lligar-la com a mínim pel quadre, i també per una roda. Utilitzeu una tanca segura i fiable per lligar la bicicleta. Les més recomanables són les de tipus "U" rígida. Si teniu la bicicleta dins d'un garatge o traster, lligueu-la igualment i eviteu deixar les claus en un lloc accessible.
Identifiqueu la vostra bicicleta
Cada bicicleta té un número de bastidor únic i exclusiu que la identifica. Normalment aquest número de bastidor es troba situat al quadre de la bicicleta, concretament sota la caixa del pedaler. Es pot fer gravar el número de DNI o qualsevol altra referència en algun lloc del quadre de la bicicleta. Anoteu el número de bastidor de la vostra bicicleta en altres llocs, com ara al telèfon mòbil o al casc, per disposar-ne en cas de sostracció.
A banda, L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa a la disposició dels ciutadans i ciutadanes el Registre de bicicletes, una base de dades que es crea amb l'objectiu de facilitar la detecció i identificació de les bicicletes perdudes o robades, així com la devolució de les recuperades. El registre és voluntari i gratuït, i es pot fer per Internet en cas de disposar d'un certificat digital, a través del tràmit "Registre de bicicletes" del web municipal vilanova.cat; o bé presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (pl. de la Vila, 8).
I si us roben la bicicleta
Si s'ha produït la sostracció de la bicicleta s'haurà de denunciar davant la Policia Local. Aquesta denúncia és imprescindible perquè els agents puguin intervenir en la recuperació de la bicicleta. Per presentar una denúncia heu d'aportar: un document identificatiu personal (DNI, passaport, NIE o permís de conduir); factura de compra i, si no se'n disposa, dades sobre la marca, el model, el color i els trets característics. Millor si aporteu una fotografia, número de bastidor o número identificatiu gravat.
En cas de robatori d'una bicicleta registrada, cal fer la denúncia oficial en algun dels cossos de seguretat (Policia Municipal, Mossos d'Esquadra, etc.), i portar-la l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Caldrà fer constar les dades de referència de la denúncia, el nom de l'usuari i el nombre de registre (tal com consta en la targeta de registre) i el lloc, dia i hora on s'ha produït el robatori.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00