Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/12/2009

Canal Blau-Maricel TV estrena televisió a la carta per Internet

Fragment de www.tdtgarraf.com Fragment de www.tdtgarraf.com

La nova plataforma és un servei de la Xarxa Audiovisual Local i funciona des de dijous

Les televisions locals adherides a la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) disposen des de dijous passat de Xip/tv, una nova plataforma de televisió a la carta a través d'Internet. Els dos primers canals locals a posar-la en funcionament són Canal Blau-Maricel TV, del Garraf, i TAC-12, del Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà. Per accedir al canal de la comarca del Garraf cal entrar a www.tdtgarraf.com.

Des d'ara, tots els programes produïts per aquestes televisions també es podran veure pels seus canals de televisió a la carta a través de la plataforma Xip/tv. La plataforma és un nou servei de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) destinat a l'ús de les televisions de proximitat a Catalunya i inclou també un canal mosaic, xiptv.cat, que donarà accés a tots els continguts produïts i programats per les pròpies televisions locals o en coproducció amb la XTVL.

De fet, Xip/tv permet agrupar els continguts segons el municipi a què fan referència, de manera que quan un usuari accedeix a la finestra de la seva localitat troba les notícies, entrevistes o altres materials que s'hagin generat al seu voltant. Aquesta personalització dóna resposta als interessos particulars dels usuaris però també de les televisions. A nivell tècnic, Xip/tv aposta decididament per la qualitat d'imatge, mitjançant un format de vídeo d'alta compressió, l'H.264, i un format de pantalla 16:9, que permet veure vídeos en alta resolució a pantalla completa.

Canals temàtics

Els programes propis de la televisió del Garraf com l'informatiu Garraf al Dia, Sota el cel del Garraf, Gent d'empresa, La banqueta, L'accent, Gaudeix la festa, Punt de fuga, Sessió Plenària o les retransmissions culturals i esportives, es poden visionar a través de www.tdtgarraf.com. L'usuari podrà seleccionar els seus programes preferits, elaborar les seves pròpies llistes de reproducció, valorar els programes mitjançant votació en línia o comentar-los.

D'altra banda, Xip/tv disposarà també de canals temàtics que aplegaran els continguts produïts per les televisions locals en funció dels temes. Dijous ja es va posar en marxa el primer, Creació, dedicat a produccions audiovisuals de continguts culturals i de nous formats. Des del canal Creació es pot accedir a produccions com Bad music, Escenaris, Traç, This is not another freaky TV show, Circòpates, República Tòxica, Antropologia, No hi ha futur, Tallers sonors o Cuntrol Z.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00