Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/06/2012

Dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan

Màxima coordinació per garantir una revetlla cívica i segura  Màxima coordinació per garantir una revetlla cívica i segura

L'Ajuntament de VNG ha preparat un dispositiu especial per celebrar la Revetlla sense incidències.

"No t'ho petits tot en una nit. Per una revetlla tranquil·la, nosaltres posem més seguretat, i tu hi poses el seny. Comença bé l'estiu, evita els excessos, digues no als mals rotllos". Aquest és el lema escollit per la campanya de seguretat que l'Ajuntament de VNG, en col·laboració amb policia local, Mossos d'Esquadra i Creu Roja, ha posat en marxa per evitar les greus incidències que solen donar-se durant la revetlla de Sant Joan a les platges de VNG.

L'any passat unes 30 mil persones van gaudir de la revetlla a la platja, i aquest any, amb la nova C-15, es preveu sobrepassar les 40 mil. L'Ajuntament de VNG ha centrat tots els esforços en fer que la revetlla sigui segura, que tothom vagi a la platja a passar-ho bé, evitant les actituds incíviques i deixant la platja en condicions perquè l'endemà al matí qualsevol ciutadà pugui gaudir-ne.

El regidor de Salut, Convivència, Seguretat i Protecció Ciutadana, Francesc Sànchez, ha recordat que "serem rigorosos amb el compliment de les ordenances, no acceptarem que la gent de fora vingui a Vilanova a participar d'actes incívics, aquests no seran benvinguts. Volem que vinguin a passar-ho bé, i que les famílies de la ciutat que tradicionalment han gaudit de la revetlla a la platja ho puguin seguir fent".

"Les actituds incíviques que vinguin a trencar la convivència no es toleraran, i això ho notaran els visitants només arribar a la ciutat". Per això es posarà controls a l'estació de Renfe, per detectar possibles substàncies estupefaents o objectes contundents; i es faran controls d'alcoholèmia en diversos punts de la xarxa viària.

La prohibició de portar ampolles de vidre a la platja és un dels punts forts d'aquesta campanya. Per això es disposarà contenidors de vidre en els punts d'accés a la platja, i l'Ajuntament repartirà gots de plàstic en col·laboració amb la Creu Roja. Un altre acte prohibit per les ordenances municipals, i que per tant també serà sancionat, és fer fogueres a la platja. Segons la regidora de Mobilitat i Via Pública, Glòria García, "Les persones s'ho han de passar bé, però amb seny. Per això serem molt inflexibles amb el vidre, que és un perill. A les 6 del matí la policia i la brigada de neteja començaran el dispositiu per deixar la platja neta per als banyistes".

L'accés en vehicle a la façana marítima es tallarà, com ja és habitual en els darrers anys, a les 9 del vespre, amb controls policials que permetran passar només els vehicles autoritzats. Per això hi haurà aparcaments dissuasoris a la ronda Europa, al polígon, i en tres establiments comercials de la zona. Uns aparcaments que estaran vigilats per personal de la Unitat de Serveis Municipal, i que enllaçaran amb un servei de taxi. Per facilitar la mobilitat, la façana marítima disposarà de tres punts que actuaran com a parades de taxi per tornar les persones al seu vehicle o dur-les a altres punts de la ciutat.

Dispositiu especial

El dispositiu especial conjunt entre policia local i Mossos d'Esquadra és similar al de l'any passat: 100 efectius dels Mossos i una trentena d'agents locals vetllaran per actuar en cas d'accidents de trànsit, agressions, furts i robatoris, consum o tinença de drogues, o l'auxili de persones ferides pels petards o amb intoxicacions etíliques.

Així mateix, la Creu Roja treu al carrer 30 efectius per assistir intoxicacions, cremades, o ferides i fractures diverses. Per això enguany s'incrementa el dispositiu amb un nou hospital de campanya, que s'ubicarà a la platja del Far sumant-se al ja habitual de la platja de Ribes Roges. Hi haurà 5 ambulàncies i una UVI mòbil, a més d'un vehicle d'intervenció ràpida medicalitzat.

La novetat d'aquest any és la instal·lació per part del Departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'un punt d'informació de salut, perquè qualsevol persona pugui conèixer el seu estat etílic abans d'agafar el cotxe o anar de festa, i perquè un tècnic del pla local de prevenció de drogues pugui informar sobre les substàncies estupefaents.

La policia local i els Mossos d'Esquadra demanen prudència als ciutadans a l'hora de manipular petards, així com aconsellen no portar objectes de valor a la platja ni deixar-los als vehicles, i fer un consum responsable, a banda de marcar el telèfon d'emergències, el 112, en cas de detectar qualsevol incidència.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00