Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/03/2010

Neàpolis organitza la primera jornada Optixcat 2010

A Neàpolis s'ha celebrat la primera jornada sobre fibra òptica als municipis   A Neàpolis s'ha celebrat la primera jornada sobre fibra òptica als municipis

L'alcalde de VNG qualifica la fibra òptica com una aposta intel·ligent de futur per al desenvolupament econòmic de la ciutat

Neàpolis acull avui la primera jornada sobre les noves xarxes de fibra òptica 'OPTIXCAT'. Amb la voluntat de debatre sobre la situació de les telecomunicacions als municipis i la possibilitat de fer arribar la fibra òptica fins a les llars, representants polítics i tècnics d'ajuntaments de la demarcació de Barcelona s'han reunit a l'Espai de la Tecnologia i les Idees de VNG.

A l'obertura de la jornada hi ha assistit l'alcalde de VNG; Joan Ignasi Elena i el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local i Societat de la Informació, Tomàs Álvaro. Segons l'alcalde de la ciutat 'és una aposta intel·ligent de futur, per part de l'Ajuntament i de la ciutat, comptar amb la fibra òptica com a eina de desenvolupament econòmic'. En aquest sentit, Joan Ignasi Elena ha explicat que VNG, històricament, ha fet de les connexions i de la seva situació estratègica en el territori un actiu per potenciar econòmicament la ciutat. L'alcalde ha afirmat que 'malgrat no hi hagi una demanda ciutadana de disposar de fibra òptica als habitatges, el municipi té vocació d'instal·lar aquest tipus de connexió´.

L'esdeveniment està organitzat per l'entitat municipal Neàpolis, que és membre de l'Agrupació Empresarial Innovadora de fibra òptica (Optixcat) on també hi ha empreses vilanovines com ADQA i Prysmian, amb la col·laboració de Localret, el Col·legi Oficial d'Enginyers Telecomunicacions de Catalunya (COETC) i la Generalitat de Catalunya.

La jornada s'ha iniciat a les 9.45 h, amb de la presentació a càrrec de l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i del president i el vicepresident d'Optixcat, Pere Alemany i Carles Bock, respectivament. Fins al migdia s'han succeït les ponències i debats al voltant de les xarxes de nova generació i les experiències municipals en aquest sentit, la instal·lació de fibra fins a la llar, el finançament de projectes, així com la nova arquitectura de les telecomunicacions en els pobles i ciutats.

Durant aquesta primera jornada s'ha comptat amb ponents com el director d'infraestructures de 22@, Ramon Sagarra, representants de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, del COETC, d'Ajuntaments amb experiència en les xarxes de nova generació i d'empreses del sector. Clourà la jornada el Director General de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya i després de dinar, els assistents visitaran la fàbrica Prysmian.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00