Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/06/2009

Es presenta la temporada de platges 2009

Roda de premsa aquest migdia  Roda de premsa aquest migdia

S'amplien i milloren els serveis, que es complementen amb una àmplia oferta d'activitats per gaudir de la sorra i el mar. Vilanova i la Geltrú cerca l'obtenció del certificat Q de Qualitat

El govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha presentat aquest migdia la temporada de platges 2009. El pressupost municipal que s'hi destina s'ha incrementat enguany en 140.000 euros, que reverteixen en un increment dels serveis i millores en el manteniment. Les platges vilanovines reben l'estiu amb certificats de qualitat ambiental, amb els accessos condicionats i amb una àmplia proposta d'activitats per al lleure. Per tot això, l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que "a Vilanova i la Geltrú tenim el privilegi de tenir de les millors platges del litoral català".

Per a Joan Ignasi Elena, la costa és un element indiscutible de promoció de la ciutat, per això ha explicat que "s'està treballant molt per adequar-les, mantenir-les netes i amb tots els serveis, de manera que estiguin preparades també per acollir esdeveniments". En aquest sentit, el regidor de Serveis Viaris, Juan Luís Ruiz, ha explicat que les platges vilanovines compten amb certificats de qualitat ambiental i turística com la Bandera Blava i el SICTED i durant aquest mes es renovaran l'ISO 14001 i l'EMAS. A més a més, tot just ahir es va iniciar una auditoria externa per tramitar el certificat Q de Qualitat. Segons Juan Luís Ruiz, es tracta de "fer un pas endavant", ja que l'obtenció d'aquesta marca "no només implica les actuacions de l'Ajuntament, sinó també dels xiringuitos i empreses turístiques". El regidor vilanoví ha remarcat que molt pocs municipis de platja catalans compten amb aquesta certificació.

Un any més la Generalitat de Catalunya ha aprovat el Pla d'Usos de les platges de Vilanova i la Geltrú, en el qual es regula els serveis i activitats que s'hi desenvolupen des de Setmana Santa fins al setembre. L'Ajuntament de la ciutat destina enguany prop de 800.000 euros en l'ampliació de serveis, senyalització, manteniment, vigilància, salvament i socorrisme. Juan Luís Ruiz ha ressaltat el fet que s'hagin connectat tots els punts d'aigua de les platges a la xarxa general d'abastament de la ciutat, que permetrà garantir la qualitat de l'aigua a totes les dutxes i alhora tenir un control del consum que se'n fa. Així mateix, s'estrena nova senyalització, addicional a l'existent als accessos de totes les platges, per informar de l'estat de l'aigua.

D'altra banda, les platges es presenten amb bones condicions d'accessibilitat, després de les obres realitzades durant el 2008 pel Ministeri de Medi Ambient. Aquestes intervencions han permès alhora condicionar la via pública, per exemple pel que fa als aparcaments. Quant a les tasques de vigilància, salvament i socorrisme, de les quals és concessionària l'empresa Sport&Salvament, enguany s'incorpora una moto aquàtica, que permetrà una resposta més ràpida en els incidents dins del mar. Així mateix, la nit de Sant Joan es comptarà amb un dispositiu de primers auxilis a les platges.

Totes aquestes accions deixen a punt la costa vilanovina per gaudir-ne i poder-hi realitzar activitats. El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha manifestat que "les platges són un valor afegit del municipi, que cal saber aprofitar". En aquest sentit, el regidor ha argumentat que per valorar la qualitat de les platges cal tenir en compte també tota la gamma d'activitats que s'hi organitzen al voltant: des de propostes nàutiques a esports, activitats culturals i la gastronomia local. Per a Tomàs Álvaro, gràcies a tot això "podem donar un producte que ens fa diferents dels altres". A banda de totes les possibles activitats a realitzar, un any més torna el mercadal de productes d'artesania al passeig del Carme, enguany amb una estètica marinera i amb làmpades de baix consum, que permetran reduir la contaminació lumínica i acústica.

Trobareu tots els detalls sobre els serveis i activitats a les platges de Vilanova i la Geltrú en aquest dossier© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00