Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/09/2011

Diumenge 25 de setembre se celebrarà la IX Passejada en bicicleta per VNG

700 persones van participar l'any passat a la Passejada en bici  700 persones van participar l'any passat a la Passejada en bici

Aquesta activitat, juntament amb d'altres, tindrà lloc durant la Setmana de la Mobilitat, que es commemora del 22 al 29 de setembre

La ciutat de Vilanova i la Geltrú se suma un any més als actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra del 22 al 29 de setembre a diferents municipis del país. Enguany, sota el lema "Estalvia combustible, regala aire net", la setmana proposa cercar noves formes de mobilitat, allunyant-se del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible.

Els principals objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura són estimular un comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible i el consum racional dels recursos energètics. Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats. Impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics, i potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat en un entorn saludable i relaxat.

Des de ja fa anys l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitza diverses activitats emmarcades dins aquesta Setmana, amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar la població de la importància de adoptar mesures que afavoreixin una mobilitat més sostenible i respectuosa amb el medi. Enguany les propostes s'han concentrat en el cap de setmana del 23 al 25 de setembre i tenen com a acte més representatiu, per l'alta assistència de públic, la Passejada en bicicleta per la ciutat que es farà el diumenge 25 de setembre.

La passejada, que enguany arriba a la novena edició, sortirà a dos quarts d'onze del matí des del parc de Baix-a-Mar. El recorregut, que transcorrerà pels carrers i places de la ciutat, és apte per a totes les edats i finalitzarà al mateix lloc de la sortida, on s'oferirà un petit refrigeri als participants.

Abans però hi ha d'altres propostes com la Operació ring-ring, que arriba a la sisena edició, i que se celebrarà el divendres 23 de setembre. Es tracta d'obsequiar amb un exemplar del Diari de Vilanova a totes les persones que arribin amb bicicleta a la plaça d'Eduard Maristany (plaça de l'estació) de set a nou del matí.

Les novetats d'aquest any s'han programat pel dissabte 24 de setembre. La primera consisteix en una Passejada a peu fins les Caves Jaume Serra. Els participants podran fer una visita a les caves i prendre un petit refrigeri. La sortida serà a les nou del matí, des de la plaça de les Casernes, i arribada es calcula cap a la una del migdia.

L'altre activitat per dissabte és Coneix el teu bus. De cinc de la tarda a nou del vespre, es podrà visitar un bus urbà que hi haurà aparcat a la plaça de les Neus. Els assistents rebran un petit obsequi.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00