Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/04/2012

Continuen les activitats al Museu Balaguer i al Museu Papiol durant el mes d'abril

Sala Prado del Museu Balaguer Sala Prado del Museu Balaguer

Diumenge es farà una jornada de portes obertes al Balaguer amb motiu de la Diada de Sant Jordi

El dissabte 21 d'abril, a les 12 h, tindrà lloc a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer la presentació del llibre Contes de Vilanova i la Geltrú, de Vicenç Aguado i Cudolà, professor de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona.

Són contes que combinen llegendes, fets històrics, misteri i aventures, per cinc llocs emblemàtics de la ciutat. Els contes estan acompanyats per les il·lustracions d'Agustí Vidiella i Bessa. El llibre està editat pel Cep i la Nansa, i el fiançament s'ha aconseguit mitjançant un projecte de microcrèdits en el que hi han participat institucions i particulars, com la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu, entre d'altres.

I per celebrar la Diada de Sant Jordi, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer fa una jornada de portes obertes el proper diumenge 22 d'abril. L'horari del museu és d'11 a 14 h i l'entrada gratuïta. Aquesta és una bona oportunitat per redescobrir el patrimoni de la ciutat i aprofundir en el coneixement de les col·leccions locals. El Museu Víctor Balaguer disposa d'un ampli i important fons artístic. Acull obres del barroc espanyol i europeu del segle XVII, fins a pintura i escultura catalanes del segle XIX i XX, passant per les col·leccions d'arqueologia, arts decoratives i etnografia.

I el diumenge 29 d'abril, a les 12 h, es farà al Balaguer el taller familiar Art, textures i colors. L'activitat permet als més petits experimentar amb les textures i el colors. El taller està adreçat a nens i nenes a partir de 3 anys. El preu és de 3 euros per nen/a (acompanyant gratuït). Les places són limitades i cal fer una reserva prèvia al telèfon 93 815 42 02.

Quant a les activitats del Museu Romàntic Can Papiol, aquest ofereix per al dissabte 28 d'abril, a partir de les 11.30 h, un itinerari urbà pel Nucli Antic i seguidament una visita comentada al Museu. L'activitat té una durada de 2 hores i el preu és de 5 euros per persona. Les places són limitades i cal reservar prèviament al telèfon 93 893 03 82 o al correu electrònic museupapiol@vilanova.cat.

Per altra banda, encara queden places per al Curs de Fotografia Bàsica del Patrimoni, que es farà a Can Papiol els dissabtes 28 d'abril, 5 i 12 de maig, de 9 a 13 h. Les tres sessions estaran impartides pel fotògraf professional Òscar Rodbag, que ha realitzat nombroses col·laboracions en les principals revistes del país, entre les quals destaca el reportatge que va fer del Museu Romàntic Can Papiol, publicat a la revista Descobrir Catalunya del número de gener d'enguany.

El preu del curs sencer és de 100 euros per persona. Per assistir a una sola sessió, el preu és de 45 euros per sessió. Les places són limitades i cal fer una preinscripció trucant al telèfon 93 893 03 82 o bé al correu electrònic: administracio@victorbalaguer.cat (data límit per fer la preinscripció: dimarts, 24 d'abril).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00