Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/12/2011

VNG es promourà com a referent de la tecnologia mòbil en el Mobile World Congress

Neàpolis Cowork, centre d'emprenedoria en el sector mòbil i TIC situat a Neàpolis  Neàpolis Cowork, centre d'emprenedoria en el sector mòbil i TIC situat a Neàpolis

És la cita mundial de la indústria de la telefonia mòbil, que l'any passat va reunir 1.400 expositors

Vilanova i la Geltrú, a través de l'ens municipal Neàpolis, participarà al Mobile World Congress (MWC), l'esdeveniment més rellevant del món en tecnologia mòbil, que tindrà lloc a Barcelona del 27 de febrer a l'1 de març. Neàpolis, juntament amb quatre centres més de Catalunya, ha estat escollit en una convocatòria promoguda per ACC10 i la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació. La regidora de Tecnologies i Societat de la Informació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, en destaca l'oportunitat per a la ciutat de posicionar-se en el sector del coneixement. 

Ariadna Llorens ha manifestat que l'elecció de Neàpolis per ser al MWC "és una molt bona notícia per a la ciutat, ja que ens visualitza en el mapa nacional i mundial en les àrees on creiem que ha d'estar: el disseny, la programació i els continguts per a mòbils i el sector TIC". Ser referents en aquests àmbits és una de les línies estratègiques reflectides en el Pla d'Actuació Municipal, amb l'objectiu de fomentar una indústria del coneixement d'alt valor afegit a la ciutat. 

L'esdeveniment del MWC ha de contribuir a la promoció de Vilanova i la Geltrú com a ciutat de referència del sector i propiciar el creixement del teixit industrial, el desenvolupament tecnològic i la creació de nous llocs de treball d'alta qualificació. En aquest sentit, el Govern de la Generalitat estima que l'impacte del MWC sobre el sector TIC català es traduirà en la creació d'un nou teixit empresarial especialitzat en el desenvolupament d'aplicacions mòbils i els serveis associats i en el creixement del teixit ja existent. 

En aquest sentit, la regidora considera el MWC "una finestra única", una gran oportunitat per establir contactes a nivell mundial amb empreses operadores i desenvolupadores del món TIC. "Ens permet presentar els serveis i les possibilitats de la ciutat en aquest tipus de negoci", ha dit Ariadna Llorens, qui ha ressaltat alhora que Vilanova i la Geltrú se situa "com a soci preferent de la Generalitat quant a polítiques del sector, juntament amb quatre centres més"

Pavelló de Catalunya del MWC 

Neàpolis tindrà el seu espai al Pavelló de Catalunya del MWC, que disposa la Generalitat. Al costat hi tindrà els altres quatre centres catalans escollits, el Barcelona Digital Centre Tecnològic, Barcelona Media, la Fundació i2Cat i el CTTC. En aquest pavelló es presenten els centres tecnològics i de coneixement de referència a Catalunya en aquest sector. Neàpolis és l'únic centre de coneixement escollit. Seran també en aquest pavelló vuit projectes tecnològics basats en la mobilitat. 

D'altra banda, el congrés donarà també visibilitat a vint empreses tecnològiques catalanes dedicades al desenvolupament d'aplicacions mòbils, mitjançant l'espai App Planet. D'aquestes, algunes van ser presents en la primera edició del GenMob, celebrat a Vilanova i la Geltrú, a Neàpolis, el maig passat. Tant els centres tecnològics com les empreses que participaran al MWC podran donar-se a conèixer i establir relacions mitjançant diverses activitats programades, com per exemple el Brokerage Event, que serà un espai d'entrevistes bilaterals dedicat a aquesta finalitat.

El MWC és un esdeveniment anual que se celebra a Barcelona des de l'any 2006. L'organitza l'associació internacional GSMA entorn a la comunicació mòbil, plataformes i R+D. En aquests anys el saló ha experimentat un creixement progressiu en totes les seves magnituds fins arribar a registrar en la darrera edició més de 60.000 assistents i 1.400 expositors.

D'altra banda, el fet que Barcelona hagi estat escollida com a Mobile World Capital, la converteix en hub mundial de les telecomunicacions mòbils. Això suposa la possibilitat de crear una nova estructura industrial d'alt contingut tecnològic i de generar importants sinèrgies en el terreny del desenvolupament i l'aplicació de les tecnologies mòbils, que té Vilanova i la Geltrú com a ciutat de referència en aquest àmbit.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00