Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/05/2013

El programa Compartim fomenta un espai de trobada de les famílies

Visita al port de VNG    Visita al port de VNG

Una setantena de persones han participat en diverses visites al port i a la llotja amb un taller de cuina marinera

Una setantena de persones han participat aquest curs en el programa Compartim, un projecte que fomenta un espai de trobada familiar a les escoles. En el marc d'aquesta iniciativa s'han dut a terme diverses activitats obertes a totes les famílies dels set centres participants: les escoles Aragai, Arjau, Canigó, Ginesta, Pasífae, Pompeu Fabra i Sant Jordi.

L'activitat més destacada els ha permès conèixer el port, la llotja i aprendre a cuinar i degustar plats mariners com el fideuat, que era un plat desconegut per a la majoria de les persones participants. Es tracta de l'adaptació del taller "De la barca al plat" que habitualment s'ofereix a l'alumnat de cinquè de primària. Aquesta activitat té el doble objectiu de donar a conèixer la importància del port pesquer de la ciutat, els diversos arts de pesca i tipus de peix que podem trobar a la nostra costa i potenciar uns hàbits alimentaris saludables que incorporin el peix en una dieta equilibrada. 

Cloenda programa compartim 2 La visita al port de les famílies de l'escola Ginesta

El taller consta de dues sessions, la primera és una visita guiada al port pesquer i a la llotja del peix i la segona, un taller de cuina amb la base del peix ofert per la Confraria que s'ha desenvolupat a les mateixes escoles o bé al Centre Cívic La Geltrú.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, el Serveis de Convivència i Equitat, de Salut i els Centres Cívics Municipals de l'Ajuntament.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00