Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/07/2012

Les banderes blaves ja onegen a les platges

Les banderes blaves i de qualitat ja onegen a les platges de la ciutat   Les banderes blaves i de qualitat ja onegen a les platges de la ciutat

VNG és la població de tot el litoral català que té més guardons i certificats a les platges. L'Alcaldessa i la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat hissen les banderes blaves que onejaran aquest estiu a les platges de la ciutat

Aquest estiu les platges de Vilanova i la Geltrú han obtingut 3 banderes blaves i 5 certificats Sicted. En total, 6 guardons que converteixen el nostre en el municipi del litoral català amb més guardons i certificats ambientals i de qualitat. En un acte simbòlic aquest migdia, l'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat Glòria García han hissat tres d'aquestes banderes al passeig de Ribes Roges.
Concretament, s'ha hissat una bandera blava, una d'Ecoplayas i una del certificat EMAS. Totes tres certifiquen la qualitat i respecte al medi ambient de les platges vilanovines, com a símbol de totes les que s'han atorgat aquesta temporada de bany a Vilanova i la Geltrú.

En l'acte d'hissada de les banderes, l'alcaldessa ha mostrat el seu "orgull per tenir 6 quilòmetres de platges, i tots 6 amb una gran qualitat, gràcies a la tasca de moltes persones que fan possible mantenir el llistó ben alt, com els serveis tècnics municipals o els propietaris dels xiringuitos".

La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria García, ha recordat que "les banderes blaves són el guardó més popular, però la resta de certificats de qualitat tenen un alt valor, perquè són fruit de les auditories que les nostres platges passen cada any".

Les 5 platges de Vilanova i la Geltrú que presten serveis als banyistes durant la temporada d'estiu estan certificades amb els distintius mediambientals ISO 14001 i EMAS, i els distintius de qualitat SICTED i Q de Qualitat. A més, les platges de Ribes Roges, Adarró i Sant Gervasi han tornat a rebre la bandera blava, un guardó que atorga un jurat internacional format, entre altres, per la Fundació d'Educació Ambiental i les Agències de les Nacions Unides per al Medi Ambient i per al Turisme.
A banda, les platges del Far de Sant Cristòfol i de Ribes Roges també han rebut el guardó d'àmbit nacional Ecoplayas.

De tots aquests distintius i guardons, a les entrades de les platges es pengen la Bandera Blava, l'Ecoplayas i la Q de qualitat. La resta queden reflectides a les cartelleres, que també es troben en totes les platges de la ciutat, informant dels guardons i certificacions que posseeix cadascuna.

Platges de qualitat

Vilanova i la Geltrú destaca per la qualitat de les seves platges. La bandera blava és el guardó més reconegut a nivell mundial pel que fa als serveis que es presten a les platges, la seva qualitat i el respecte pel medi ambient. Alhora de concedir-les el jurat valora que tinguin accés lliure, que siguin gestionades com a espais públics, que disposin d'informació transparent, que compleixin amb la legislació litoral i ambiental, la seguretat física de la sorra i de l'aigua, o que disposin d'un servei de salvament i socorrisme.

L'objectiu de l'Ajuntament és continuar treballant per la millora continua de les 5 platges de la ciutat (la del Far de Sant Cristòfol, la de Ribes Roges, la d'Adarró, la de Sant Gervasi i l'Ibersol), perquè els usuaris i usuàries puguin gaudir d'unes platges de qualitat i respectuoses amb el medi ambient, i per buscar l'excel·lència i aconseguir el reconeixement que ho acrediti. Tot plegat amb l'objectiu de satisfer els usuaris, tant del municipi com els visitants d'altres indrets. Així, l'argument de la qualitat i l'aposta de l'Ajuntament pel manteniment d'aquestes certificacions és una mesura d'impuls a l'activitat turística.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00