Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/01/2012

El Govern de VNG presentarà el seu pla d'actuació el 12 de gener

Sessió de treball amb les entitats  Sessió de treball amb les entitats

S'ha enllestit el document definitiu, després d'un procés de participació amb entitats de la ciutat

El govern municipal de Vilanova i la Geltrú presentarà dijous de la setmana que ve, 12 de gener, el Pla d'Actuació Municipal (PAM) per al mandat 2011-2015. Serà en un acte públic, obert a tota la ciutadania, que tindrà lloc a la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria a les 19 h.

Fa dos mesos el Govern ja va presentar l'esborrany del PAM, amb la idea que fos un document obert, en el qual poguessin fer aportacions tant els diferents grups municipals com la societat civil. Per això, en aquest període de temps s'ha celebrat un procés de participació amb unes 150 entitats de la ciutat, mitjançant tres meses de treball sectorials.

En primer lloc s'ha treballat amb les associacions de veïns, de gent gran, equitat i convivència. La segona mesa de treball ha estat amb entitats esportives i juvenils, i la tercera, amb els agents sindicals, agents econòmics i empresarials, d'ensenyament i medi ambient. De tot aquest procés ha sorgit el PAM definitiu.

El PAM és un document estratègic, de planificació, que defineix quins són els objectius, les línies a seguir, les intencions i les accions més rellevants que configuraran l'acció del Govern municipal per al mandat 2011-2015. Conté fins a 500 accions a realitzar, 10 objectius a assolir i un paquet de valors que determinaran la manera d'actuar.

Les 500 accions previstes s'agrupen en cinc àmbits: serveis a les persones; societat del coneixement; promoció de la ciutat, cultura i comunicació; serveis a la ciutat i medi ambient, i organització municipal. Es posa un èmfasi especial en l'àmbit de la sostenibilitat econòmica, en la cohesió social i en l'equilibri territorial.

Totes aquestes accions han de permetre complir els objectius de la ciutat: ser cohesionada, pròspera i competitiva, que valori l'educació i els serveis sanitaris públics, equilibrada i sostenible, que estimi la seva identitat cultural, que sigui segura, cívica i tolerant, que fomenti l'esport i els seus valors, que tingui una administració moderna i que faci de capital.

Per a tots aquests objectius, el Govern preveu treballar basant-se en una sèrie de valors que també estan descrits en el PAM, com són la transparència, el diàleg, la proximitat, l'austeritat, l'esforç, la creativitat o la innovació. Podeu consultar aquí la informació sobre el PAM i el document esborrany. 

Descarrega't la foto.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00